avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare bani din concedii medicale
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare bani din concedii medicale

buna seara,
va rog frumos sa imi spuneti: mai pot recupera banii pe concediile medicale de sarcina si lauzie de la firma unde am lucrat??? mentionez ca societatea a intrat in faliment. procesul s-a incheiat. lichidatorul judiciar spune ca firma nu are active, nici un fel de bunuri, din pacate! am recuperat 3000 lei pt perioada 1 iulie 2011-14 octombrie 2011. mai aveam de recuperat 680 lei pt perioada 14 octombrie-3 noiembrie, pe care nu au vrut sa mi-i dea motivand ca au intrat in faliment din 14 octombrie si nu mai e treaba lor.
nu mai am nici o solutie? cum pot actiona in continuare??

multumesc frumos.
cu deosebit respect, camelia
Cel mai recent răspuns: kamytza01 , utilizator 23:35, 12 Martie 2012
Daca sunteti in somaj, atunci va plateste agentia de somaj, daca nu casa de sanatate.

OUG nr.158/2005:
ART. 36
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b) instituţia care administreazã bugetul asigurãrilor pentru şomaj, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurãri de sãnãtate, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (2) şi pentru persoanele prevãzute la art. 23 alin. (2) şi la art. 32.

multumesc frumos! nu sunt in somaj, sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani. scriu mai jos intreaga poveste, ca sa vedem daca si in situatia mea pot apela la vreo institutie, sau la casa de sanatate, desi atunci cand am mai intrebat la ei mi-au zis ca ei nu ma pot ajuta dar ma sfatuiesc sa merg la lichidatorul judiciar, insa lichidatorul mi-a zis ca nu ma poate ajuta nici el pt ca firma falimentara nu are active. nu are ce bunuri sa vanda pt a recupera acesti bani. poate sa incerc sa dau in judecata administratorul societatii respective???

sunt mamica unui baietel nascut pe 3 iulie 2009 iar pe 3 iulie 2011 a implinit 2 anisori si din 4 iulie mi-am reluat activitatea la firma, apoi am dus concediile medicale prenatal si postnatal, certificatele fiind primite de angajator.

apoi a venit in familia noastra si o fetita nascuta pe 18 august 2011 iar acum ma aflu in concediul de crestere copil pina la 2 ani.
pe 4 noiembrie cind s-au incheiat cele 126 zile maternitate am depus cererea sa mi se suspende activitatea pt 2 ani.
tot vineri pe 4 noiembrie mi-a adus postasul o instiintare cu nr 3 emisa pe 02.11.2011 prin care angajatorul meu ma anunta ca firma a intrat in faliment din data de 14 octombrie prin legea 85/2006 si prin urmare firma nu mai are dreptul de a elibera nici un document intrucit orice document emis in numele firmei ulterior datei de 14.10.2011 este nul. atunci, fiind emisa in 2.11.2011 aceasta instiintare nu este nula?? acest act cum a putut fi emis?
Ma intrebam zilnic ce se va intimpla cu acele certificate de cm. de ce mi-au primit concediile medicale daca nu vor sa mi le plateasca...sau le-or fi facut pierdute si nici nu le-au inregistrat/depus nicaieri??
ulterior acest oamenii minunati de pe acest site m-au invatat, m-au sfatuit, m-au ajutat si mi-au indrumat pasii spre ceea ce trebuia sa fac... ajungand sa iau legatura cu lichidatorul judiciar despre care am aflat cu greu (ca angajatorul meu nu a vrut sa imi spuna cine a fost numit lichidator) acesta mi-a spus ca ma poate ajuta el si imi poate elibera acea decizie de suspendare a contractului de munca si adeverinta cu ultimele 12 venituri pt dosarul de indemnizatie dar nu ma poate ajuta referitor la concedii.
asa am ajuns la casa de sanatate ilfov pt a afla care e situatia concediilor. teama mea s-a adeverit atunci, concediile nu fusesera duse la cas si nici nu depusesera dosar de recuperare a banilor.
acolo am intilnit o doamna minunata care m-a invatat sa depun o plangere si facand sesizare sa se deplaseze corp de control la firma respectiva. cu ajutorul lor am reusit sa obtin o mare parte din bani perioada de concediu 4 iulie-14 octombrie suma de 3000 lei. au mai ramas 680 lei pe perioada 15 octombrie-3 noiembrie iar ei au motivat ca acesti bani nu mi-i vor da caci din 14 oct 2011 firma a intrat in procedura de faliment si sa iau legatura din nou cu lichidatorul judiciar, ma plimba de la unu la altu... lichidatorul imi spune sa il dau in judecata pe administratorul firmei pt ca firma nu are active (bunuri) si nu are de unde sa imi recupereze banii (mai ales ca au multe datorii si catre alte persoane) si oricum cazul falimientului a fost declarat inchis si s-a finalizat procesul (cu toate ca eu depusesem la tribunal declaratie de creanta)...
cum pot recupera acesti bani? stiu ca nu e o suma foarte mare, dar sotul meu a ramas fara serviciu si tot cauta un job din 3 ianuarie dar nu a gasit nimic pana acum, iar singurul nostru venit este cel rezultat din alocatia fetei 200 +indemnizatie 600. alocatia baiatului e 42 lei. insa acesti bani nu ne ajung pt necesitatile celor doi copilasi (pampersi,lapte praf,vaccinuri,fructe,iaurturi,legume, etc ... nu mai pun cheltuielile lunare si darile, facturi de utilitate, rata bancara, datorii acumulate) altfel nici nu ma mai chinuiam sa recuperez acesti bani (680 lei)


din tot sufletul, va multumesc anticipat pt ajutor.
cu mult respect va doreste o zi buna,
camelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa singura banii pe concediile medicale de maternitate (126 zile) de la casa de sanatate? sau cum pot recupera acesti bani? kamytza01 kamytza01 buna seara, numele meu este camelia, locuiesc in sectorul 4-bucuresti, iar angajatorul meu are sediul in ilfov, prin urmare nu stiu unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Angajatorul a intrat in procedura falimentului - este posibil sa pierd indemnizatia pentru cresterea celui de al doilea copil? kamytza01 kamytza01 buna ziua, sunt mamica unei fetite nascute pe 18 august 2011 si mi-e teama sa nu pierd dreptul la indemnizatia si concediul de crestere copil pina la 2 ... (vezi toată discuția)
Insolventa - incetare contract in timpul concediului medical IoanaNed IoanaNed Firma la care lucrez a intrat in procedura de insolventa (pe 29 Iulie). Inainte de a intra in insolventa, eu eram in concediu medical care ulterior a continuat ... (vezi toată discuția)