avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale completare date privind expeditia la facturare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

completare date privind expeditia la facturare

buna ziua!
As avea o nelamurire cu privire la completarea facturii. Am rasfoit codul fiscal insa nu am gasit nimic in legatura cu obligativitatea completarii datelor privind expeditia de pe factura fiscala.Stiu doar ca nu este obligatorie semnarea si stampilarea facturilor cf art.155 alin.(6) cod fiscal. Stie cineva daca exista vreo ordonanta, hotarare sau ordin in acest sens?
Multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: MariusAdrian , utilizator 11:49, 25 Ianuarie 2009
nu avem cunostiinta de existenta unei reglementari legale in acest sens, stim doar ca completarea acestor date a devenit facultativa.factura este valabila si legala si fara aceste informatii.
Legea 571/2003 privind Codul fiscal prevede la art.155 alin. 6 ca nu este obligatorie semnatura si stampila pe factura. Insa Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1850/2004, abrogat prin Ordinul 3512/2008 prevede la pct. 2 din Anexa ca:
'' documentele justificative trebuie sa cuprinda printre altele si numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare, precum si alte elemente menite sa asigure consemnarea completa a operatiunilor efectuate''.
Prin urmare, imi exprim opinia potrivit careia factura trebuie completata cu toate datele cerute de formular si trebuie materializata si semnaturile furnizorului si clientului, precum si stampilele acestora, acolo unde este cazul. Cat priveste neconcordanta dintre Legea 571/2003 si Ordinul 3512/2008 sau invers nu mai reprezinta de mult un element de noutate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura electronica turcalexandra turcalexandra Va rog sa ma lamuriti care sunt de fapt facturile electronice Sunt furnizori de servicii, ca mi trimit prin email o factura in excel si spun ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura fiscala crinuadrian crinuadrian am inregistrat in contabilitate o factura fiscala care la un control al politiei s-a dovedit ca eram singurul care o are in contabilitate, firma care a emis-o ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor alina240 alina240 Stiu ca nu mai este obligatorie semnarea si stampilarea facturilor de catre emitent dar de catre client e obligatorie semnarea de primire? Va multumesc (vezi toată discuția)