avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere sunt trecuta cu numele sotului dar pasaportul il am pe numele vechi - pot intra in romania cu ea fara probleme?

sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de nastere al fetitei mele sunt trecuta cu numele nou Y(al sotului). pot intra in romania doar eu cu fetita daca aduc certificatul meu de schimbare a numelui din X in Y plus certificatul de nastere al fetei?
deci, vreau sa intru in romania cu pasaportul pe numele X, fetita mea e pe numele Y, pe certificatul ei de nastere sunt trecuta cu numele Y, dar o sa am cu mine certficatul meu australian de schimbare a numelui din X in Y.
Cel mai recent răspuns: roxita , utilizator 13:48, 18 Martie 2012
Fetita nu va putea calatori cu certificatul de nastere, aveti nevoie de titlu de calatorie sau pasaport.
Daca fiica dvs. este cetatean roman nimeni nu o sa o impiedice sa intre in tara. Problema o sa se puna la iesirea din tara fiind necesar acordul tatalui.
Sper ca am inteles bine ce ati scris dvs.
am uitat sa mentionez ca o sa aiba pasaport . este nascuta in australia deci a dobandit cetatenie australiana. lucrul de care imi este frica este faptul ca desi o sa am documente care atesta faptul ca mi-am schimbat numele in australia o sa calatoresc cu numele vechi, si in timp ce pe certificatul si probabil pasaportul ei o sa scrie ca numele meu e roxana m eu o sa calatoresc sub numele de roxana u. credeti ca daca obtin o declaratie de la tatal ei ca va calatori cu mine pe data de... la dus si pe data de..la intors ar fi de ajuns ?
Fetita este si cetatean roman, chiar daca dvs. nu ati inregistrat nasterea la ambasada/consulatul Romaniei.
Va fi cum v-a spus GabrielaA, veti intra in tara insa de iesit nu veti putea fara o declaratie acord a tatalui - va veti supune legilor romane.

Trebuia sa va schimbati actul de identitate, respectiv pasaportul - banuiesc ca sunteti cetatean roman cu domiciliul in Australia si nu mai aveti carte de identitate.
Certificatul de casatorie este act de stare civila, nu act de identitate, de asemenea aveati obligatia sa il inscrieti la ambasada/consulat - nu va dovedeste identitatea ci starea civila.

Puteti face transcrierile certificatelor si in tara, cand veniti si desigur sa va schimbati si pasaportul, iar sotul sa va faca acea declaratie acord de iesire din tara cu fetita dupa ce veti obtine noul pasaport - pe declaratie trebuie trecute datele actului de identitate.
Transcrierile in tara cred ca ar fi mai complicat de facut decat daca le-ati face in Australia pentru ca aveti nevoie de acte de-ale sotului; nu vreau sa va sperii, insa ati omis niste etape importante :(

Daca nu am inteles bine, reveniti cu amanunte.
din pacate nu inteleg multe...daca ea e cetatean australian de ce ar fi obligata sa obtina cetatenie romana(nu ca nu vreau dar e mult prea complicat in momentul de fata...nu exista consul la canberra si ar trebuie sa ne ducem toti in sydney iar noi am facut prostia sa ne casatorim in vanuatu asa ca trebuie sa obtin apostila de acolo...)? cartea mea de identitate e valabila pana in 2014.
sotul meu este australian.sa zicem ca el nu vine cu mine in romania.de ce nu ar fi acceptata intrarea mea ca roxana u. si iesirea mea din tara tot ca roxana u. atata timp cat pasaportul e valabil, viza e valabila si as avea declaratie de la sotul meu si ca sa vin in romania si ca o pot scoate din romania la datele respective? care ar fi consecintele mai exact? ce pot sa faca sa imi opreasca copilul in romania daca tatal ei este in australia si eu ma intorc in australia? aici documentul pe care il am de schimbare a numelui este considerat act de identitate. este exact ca un certificat de nastere.va multumesc pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Casatoria in afara tari cu un cetățean strain Cateluta22 Cateluta22 Buna seara , As dori sa știu, dacă se poate , dacă doresc sa ma căsătoresc la New York cu prietenul meu care este născut in Coreea dar este cetățean ... (vezi toată discuția)