avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare contract cesiune si hotarare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare contract cesiune si hotarare AGA

Salut,
pana de curand am facut parte dintr-o firma, unde detineam 50% din ea si eram si adminstrator. Nu am mai dorit activitatea in aceasta firma si asociatul meu mi-a semnat contractul de cesiune si hotarea AGA prin care eu ii cedez cele 50 de procente, nu mai sunt in functia de administrator si el este pus in functia de administrator.
Ma lovesc de refuzul lui de merge la Registrul Comertului sa "treaca in legalitate".
Pot eu sa merg le Registrul Comertului sa inregistrez Contractul de Cesiune si Hotararea AGA, sa scap de stressul asta?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:05, 19 Martie 2012
da, puteti si dvs. inregistra cesiunea si hotararea adunarii
Pana la data cand se opereaza in evidentele Registrului Comertului, respectiv pana la data emiterii rezolutiei de admitere a mentiunilor (cesiune parti sociale si revocare administrator), aveti legal calitatea de asociat si administrator. Simpla intocmire a unui document (hotarare AGA, contract de cesiune) fara indeplinirea procedurii legale de inregistrare nu produce efecte juridice fata de terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl - sotie asociat, procedura cipriian cipriian Buna seara, sotia si cu mine am infiintat in 2011 un SRL in care amandoi suntem actionari, iar ea este si administrator. eu vreau sa ies din firma si doream ... (vezi toată discuția)
Renuntare actionariat/administrator lalatz lalatz Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta unei renuntari la un actionariat intr-o firma.Sotul meu doreste sa se retraga dintr-un srl cu 2 asociati 50 -50.Se ... (vezi toată discuția)