avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce inseamna \"consumare dep cap.soc.\"?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce inseamna "consumare dep cap.soc."?

Buna ziua
pe extrasul de banca al unei firme am capitalul social 200 lei (contul 456) urmatoarea operatie in extras este consumare dep cap soc 24 lei ,puteti sa imi spuneti ce inseamna acest lucru si pe ce cont trebuie sa il bag?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 14:13, 21 Martie 2012
Din capitalul social al firmei (200 RON) s-au facut anumite plati in valoare de 24 RON. Oricum capitalul social trebuia tranferat in contul curent al firmei. Ca sa intelegeti bancile au 2 conturi: unul pentru capitalul social (cerinta obligatorie pentru infiintarea firmei) si contul curent al firmei. Or neexistand un cont curent probabil ca acele comisioane ale bancii au fost trase din contul de capital social.
Multumesc pentru raspuns inseamna ca aceasta cheltuiala o bag pe comisioane bancare(contul 627)?
Cel mai bine va retrageti banii in numerar pentru ca banca va va lua din ei lunar acel comision de administrare cont. Lasati suma minima ceruta de banca pentru a nu va inchide contul.
Daca este vorba de comision da. Oricum orice societate are nevoie de cont bancar si v-as sugera sa prospectati piata pentru a alege o banca serioasa si care are costuri mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare capital social la infiintare IRR IRR La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare transfer bancar lazar ana maria lazar ana maria cand am iregistrat capitalul socia de 200 ron am facut asa: 456=1011 1011=1012 5121=456 5121(am platit o firma sa ami faca actele firmei si a depus la o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Am o intrebare, cine poate sa ma ajute.... Asociatii unei societati are parti sociale: 80 si 20 L-a infiintare, pe 26.09.2013 s-a depus capitatul ... (vezi toată discuția)