avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pamant

Socrul meu a depus actele pentru a intra in posesia unui teren,dar el a decedat si nu a putut sa-l ia,iar noi am continuat aceaste formalitati timp de 2 ani pana l-am obtinut.Sotia mea cand a obtinut acest teren (desi fostul socru mai avea o sora care inca mai traieste),a declarat ca e unica mostenitoare a acestui pamant si a obtinut acel act de punere in posesie si ulterior a primit si titlul cu tricolor pe el.
Mentionez ca atunci cand a mers la notariat si a dat acea declaratie ca e unica mostenitoare a schimbat si puzul adica din extravilan la facut intravilan desi era trecut la primarie ca teren extravilan.
Intrebare :
1Daca a declarat la notar ca e unica mostenitoare ,dar in realitate mai traieste si sora fostului socru ce poate pati fosta sotie,mai cu seama ca sa modificat si puzul din teren extravilan in teren intravilan
2.Acum eu fiind despartit de ea am dreptul la acel pamant intrucat acest pamant a fost obtinut dupa decesul fostului socru

Cel mai recent răspuns: utilizatorDan , utilizator 21:04, 25 Martie 2012
1.poate sa ie condamnata penal pentru fals in declaratii, uz de fals
2.daca pe titlul de ppropr figureaza doar sotia, nu.
1. Sotia d-voastra a declarat in fals, in conditiile art. 292 Cod Penal ca e singura mostenitoare. Asa cum a spus si d-na avocat, poate fi condamnata pentru fals in declaratii si uz de fals.
2. PUZ (planul urbanistic zonal) n-are nici o legatura cu falsul facut de sotia d-voastra.
3. Nu aveti dreptul la acel pamant, deoarece sotia l-a mostenit, iar mostenirea e intotdeauna cu titlu PERSONAL. (In schimb, aveti dreptul sa va mosteniti parintii, iar sotia d-voastra nu are acest drept).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj aprtament si teren dodorel62 dodorel62 1.Cand socrii mei au decedat eu aveam 5 ani de casnicie iar dupa moartea lor noi am facut taxa de succesiune iar dupa aceaia ne-am mutat in acel apartament ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren extravilan marcelyny marcelyny Suntem 2 surori mostenitoare . Tatal nostru a decedat de curind fiind propietar in titlul de propietate a 0,20 ha teren intravilan si 2,26 ha teren extravilan. ... (vezi toată discuția)
trecere teren extravilan in intravilan adryan2483 adryan2483 care sunt pasii de urmat pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan .terenul este situat la mrginea comunei, are iesire la drum european. (vezi toată discuția)