avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata dobanda la taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata dobanda la taxa de poluare

Am o intrebare pentru cei care au un raspuns corect, nu de interpretare.
Am obtinut o sentinta civila impotriva DGFP Arges prin care aceasta era obligata sa-mi restituie banii platiti ca taxa de poluare. Am primit suma pe care am platit-o. Deoarece sentinta tribunalului spune ca banii se restituie in baza art 117 si 124 din codul de procedura fiscala, care este data de la care se calculeaza dobanzile?
1. data la care am platit taxa de poluare?
2. data la care am cerut restituirea la DGFP?
3. Data promovarii actiunii in instanta?
4. data pronuntarii sentintei?
Cel mai recent răspuns: titi marina , utilizator 08:32, 24 Aprilie 2012
In speranta ca, totusi cineva imi va raspunde, in completarea intrebarii de mai sus, precizez ca, astazi mi s-a comunicat de DGFP ca, in interpretarea lor, precizarea instantei ca suma se restituie in baza art 117 si 124 cod procedura fiscala, nu obliga la plata de dobanzi. Asa o fi?
Dobanda TREBUIE obtinuta in instanata pe hotarare .Daca avocatul nu a cerut-o si nu este explicit scrisa nu se acorda.Daca este ceruta si este trecuta pe hotarare atunci este in cuantum de 0,05%/zi si se acorda de la data inregistrarii actiunii in instanta pana in ziua cand fizic ridicati banii de la casierie.
Am cerut Tribunalului ca, în baza art. 281 ind 1 din codul de procedura civilă, să dispuna

LÃMURIREA ÎNŢELESULUI, ÎNTINDEREA SAU APLICAREA SENTINŢEI CIVILE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta decizia? titi marina titi marina Va salut. Am o nelamurire pe care incerc sa o inteleg cu ajutorul dv. La instanta Tribunalului Arges, am cerut restituirea taxei de poluare si plata si a ... (vezi toată discuția)
dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)