avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces daune morale fara martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces daune morale fara martori

Speta:
X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc.
Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la adresa lui Y: nesimtit, idiot, cretin, etc
Intrebari la speta:
1. Merge introdusa actiune in pretentii intemeiata pe art. 998-999 c.civ prin care sa-i ceara daune morale ?
2. Poate Y sa castige procesul FARA MARTORI - folosindu-se NUMAI de acele inscrisuri (plangerile respective) ?
3. Daca X isi aduce martori in aparare nu vad cum ar putea sa se apere cu ei, ce sa spuna ca nu a scris si nu a depus el plangerile ?
O actiune in pretentii ar merge dar nu vad ce daune ar putea obtine.
Din moment ce rezulta din inscrisuri nu mai sunt necesari martorii.
Nu poate contesta ca nu a scris decat daca dovedeste prin expertiza grafologica.
Probabilitatea este insa 0 pt ca la politie il legitimeaza pe X.
De vreme ce persoana respectiva prin acele inscrisuri aduce atingere demnitatii de ce nu s-ar putea obtine daune ?
Faptele lui X pot fi considerate denunt calomnios ? (sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii sanctionate de art. 259 Cod Penal ? “ Invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plingere, cu privire la savirsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.Daca cel care a savirsit fapta declara mai inainte de punerea in miscare a actiunii penale fata de persoana in contra careia s-a facut denuntul sau plingerea, ori impotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plingerea sau probele sint mincinoase pedeapsa se reduce potrivit art. 76.”)
Eu aş face aşa: mi-aş lua una bucată avocat să mă apere împotriva plângerilor. La final, cheltuieli de judecată, că fac plângere împotriva soluţiei procurorului.
După rămânerea definitivă a hotărârii, denunţ calomnios în care cer cheltuieli de judecată si daune morale în suma cheltuielilor. Aşa câştigă avocatul, câştig şi eu...
ªi fac asta până se satură judele de el... Oricum câştig şi nu mă prea stresez prin instituţii, că acum se duce avocatul... :P
Eu nu vad care este denuntul calomnios.
Deci, adio cheltuieli de judecata recuperate.:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)