avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii -contestatie procedura anexa 2 B
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii -contestatie procedura anexa 2 B

unde se contesta procedura de atribuire a unei achizitii publice de pe lista 2B din OUG 34/2006, cu o valoare mai mica de 125 000 euro, intrucat Consiliul pune in discutia partilor exceptia inadmisibilitatii contestatiei, raportat la art. 16 din ordonanta .
Potrivit Art. 255 din O.G. 34/2006 - (MODIFICAT DE LEGE 337/2006) (1) Persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act al autoritatii contractante, cu incalcarea dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice, are dreptul de a contesta actul respectiv pe cale administrativ-jurisdictionala sau in justitie.
(2) Despagubirile se solicita numai prin actiune in justitie, in conformitate cu dispozitiile legii contenciosului-administrativ
(3) In sensul prevederilor alin. (1), prin persoana care se considera vatamata se intelege orice persoana care indeplineste, in mod cumulativ, urmatoarele conditii: a) are un interes legitim in legatura cu un anumit contract de achizitie publica pentru a carui atribuire se aplica prevederile prezentei ordonante de urgenta; b) a suferit, sufera sau risca sa sufere un prejudiciu, ca o consecinta a unui act al autoritatii contractante, de natura sa produca efecte juridice.
(5) Obiectul contestatiei poate fi, dupa caz, anularea actului, obligarea autoritatii contractante de a emite un act, obligarea autoritatii contractante de a lua orice alte masuri necesare pentru remedierea actelor ce afecteaza procedura de atribuire.
Art. 256 - Pentru solutionarea contestatiilor, partea care se considera vatamata are dreptul sa se adreseze Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.
Art. 266(MODIFICAT DE LEGE 337/2006) (1) Consiliul este competent: a) sa solutioneze contestatiile formulate in cadrul procedurii de atribuire inainte de incheierea contractului;
b) sa se pronunte asupra legalitatii procedurilor si operatiunilor desfasurate de autoritatea contractanta in atribuirea unui contract de achizitie publica, conform dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta;
Art. 270 (1) Contestatia se formuleaza in scris si trebuie sa contina urmatoarele elemente: a) numele, domiciliul sau resedinta contestatorului ori, pentru persoanele juridice, denumirea, sediul lor si codul unic de inregistrare. In cazul persoanelor juridice se vor indica si persoanele care le reprezinta si in ce calitate; b) denumirea si sediul autoritatii contractante; c) denumirea obiectului contractului de achizitie publica si procedura de atribuire aplicata; d) obiectul contestatiei; e) motivarea in fapt si in drept a cererii; f) mijloacele de proba pe care se sprijina contestatia, in masura in care este posibil; g) semnatura partii sau a reprezentantului persoanei juridice.
Art.280 alin.5 - Deciziile Consiliului privind solutionarea contestatiei si obligarea la plata amenzii pot fi atacate cu plangere, in termen de 10 zile de la comunicare, atat pe motive de nelegalitate, cat si de netemeinicie.
Art. 281 (1) Plangerea se depune la sediul Consiliului, care va inainta dosarul instantei competente in cel mult 3 zile de la expirarea termenului pentru exercitarea caii de atac.
Art. 283(MODIFICAT DE LEGE 337/2006) (1) Instanta competenta sa solutioneze plangerea formulata impotriva deciziei pronuntate de Consiliu este curtea de apel, sectia de contencios-administrativ si fiscal pe raza careia se afla sediul autoritatii contractante.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac contestatie ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am primit notificarea scrisa prin care sunt informat ca am fost descalificat deoarece oferta mea este neconforma si ca am 5 zile sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestatie cnsc melcsy melcsy am depus o contestatie impotrica unei rezultat de pocedura de achizitii, si mi s-a fost comunicata ca sa transmit obiectul contestatiei, respectiv solicitarile ... (vezi toată discuția)
Competenta consiliilor judetene aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 In urma reformei in domeniul sanatatii, spitalele cu paturi au fost date in administrarea consiliilor judetene.In cazul in care un spital organizeaza achizitie ... (vezi toată discuția)