avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sindicat la SC cu specific agent de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sindicat la SC cu specific agent de munca temporara

As vrea sa aflu si eu daca stie cineva: in cazul unei societati comerciale cu specific de agent de munca temporara exista necesitatea infiintarii sindicatului (vorbim de o societate cu peste 21 de salariati) si negocierii CCM-ului? In conditiile in care angajatii societatii comerciale nu lucreaza efectiv la sediul societatii ci sunt pusi la dispozitia unui utilizator in baza unui contract de punere la dispozitie in conformitate cu codul caen 7820.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 19 Aprilie 2012
Da, exista aceasta posibilitate de a infiinta un sindicat intr-o astfel de societate. Legea nu face disctinctie intre unitatile in care se pot infiinta un sindicat ...

Legea nr.62/2011, art.3 (2) : Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.
Dar este necesar? Adica daca nu se face sindicat in societate ma amendeaza cineva pe mine ca angajator ca nu am facut? Eu unul fiind angajatorul nu imi convine sa fac sindicatul asta si normal as vrea sa ma fofilez daca legea imi permite, insa nu stiu sigur daca este imperativ sau nu. Va multumesc
Nu este obligatoriu sa se infiinteze sindicat .. insa legea va poate sanctiona pentru alte fapte care au legatura cu sindicatul sau cu reprezentantii salariatilor ... lipsa negocierii c.c.m. la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Ccm Millana Millana Am nevoie de ajutor specializat; ma intereseaza ce poate face un Sindicat nereprezentativ daca cel reprezentativ, care participa la negocieri, nu semneaza un ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca andad andad Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: 1.Daca exista un Regulament Intern (firma are 40 salariati), este obligatoriu un Contract Colectiv de Munca? 2. ... (vezi toată discuția)