avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta cuplata - duplex obligativitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta cuplata - duplex obligativitate

Mai nou , unele primarii au atribuit terenuri conf. Legii 15/2003 . Aceste terenuri sunt atribuite tinerilor pana in 35 ani pentru construiarea de locuinte PROPRIETATE PRIVATA. Cel putin o primarie a gasit de cuviinta sa impuna obligativitatea construirii locuintelor in regim cuplat(tip duplex) . Desi prin planurile de urbanism se impun anumite conditii pentru realizarea de locuinte , cum ar fi : regimul de inaltime, tipul structural , gradul de ocupare al terenului, nu gasesc justificarea legala pentru a impune ca o lucuinta PROPRITATE PRIVATA sa fie relizata in comun. Va rog , luminati-ma , e legala aceasta impunere ?
Cel mai recent răspuns: trifu2000 , utilizator 11:43, 17 Decembrie 2008
Probabil ca un jurist care cunoaste bine dreptul de proprietate privata se poate pronunta. Parerea mea este ca se incalca acest drept , legislativ nu am gasit nici un criteriu care sa atribuie posibilitatea de impunere in acest sens . Nu vad cum sa se impuna printr-un plan de urbanism sa-ti construiesti casa la comun.
Mda, am tot cautat prin legislatie dar nu am gasit nimic . Nu stiu ce sa fac , consiliul local tine cont de faptul ca atribuie terenul conf. legii 15/2003, si de aici probabil ideea obligativitatii de locuinta cuplata , dar cred ca prinicipiul e acelasi , sa luam cazul a doua terenuri invecinate, proprietate privata , poate sa oblige cineva proprietarii sa-si construiasca locuinta cuplata (in regim duplex) ? Nu cred , iar diferenta in cele doua cazuri e ca terenurile au alt regim juridic , dar au ca destinatie construirea de locuinte proprietate privata .
Teoretic si logic , nu vad cum poate deveni obligatorie construirea unei locuinte cuplate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de casa concesionat de primarii isac george isac george care este legea care permite acordarea de locuri de casa pentru tineri gratuit .(vreau sa vad care sunt conditiile.) (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 Elenamaria92 Elenamaria92 Acum cateva zile am fost sa depunem dosarul conform 15/2003 la primaria Voluntari, la care respectivii angajati si membrii ai consiliului au spus ca nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)