avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mentiunea definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mentiunea definitiva si irevocabila

Buna ziua. Am castigat o actiune in prima instanta, nu s-a depus recurs si am nevoie ca sentinta sa devina definitiva si irevocabila. Trimit o cerere la instanta de fond prin care sa mi se certifice sentinta ca definitiva si irevocabila. Intrebarea mea este: anexez cererii si o copie a acestei sentinte? Taxa de timbru este de 2 lei si timbru judiciar de 1,5 lei. Este corect?
La cererea prin care solicitati legalizarea si aplicarea mentiunii "irevocabil" anexati si hotararea respectiva, in caz contrar trebuie sa achitati taxa de timbru suplimentara pentru xerocopiile hotararii. Taxa de timbru judiciar pentru legalizare este de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 lei.
Hotararea o anexez in copie, corect? Sau pe original se trece mentiunea" Definitiv si irevocabil"?
Faceti copie si anexati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila sorana_g sorana_g Doresc sa stiu ce trebuie sa depun la Judecatorie ptr a obtine mentiunea \\"definitiva si irevocabila\\" pe o sentinta. Cat este taxa de timbru si ce depun pe ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Schimbat nume si acte dupa divort vasimarian13 vasimarian13 sora mea trebuie sa vina din strainatate sa-si schimbe actele(expira) si numele;are hotarare de divort definitiva.la perfectarea actelor are nevoie de ... (vezi toată discuția)