avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal dat incheiat de politia locala si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal dat incheiat de politia locala si nesemnat de mine din mai multe motive

buna ziua tuturor.am si eu o problema pt. care as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate cit mai explicit.intr-o dimineata pe la ora 10 sunt sunat de un prieten ca alarma automobilului meu este activata si suna de ceva timp dar imi spune prietenul meu ca in parcarea unde se afla masina se afla si politia locala si tot odata imi spune sa ma si grabesc.normal ca mam grabit,in urmatorele 4-5 minute am ajuns in parcare am oprit alarma moment in care un politist local sa indreptat catre masina mea.ma intrebat daca este masina mea la care raspunsul a fost afirmativ,dupa care mia cerut un act de identitate si a plecat cu el spre masina lor(masina de poltie locala)in urmatorul moment mam uitat la alarma masini de ce ar fi putut sa porneasca si sa nu se mai opreasca activind alarma de 2 ori dupa care alarma chiar nu se oprea.mai uitat la usile(portierele masini)si am constatat ca cea din dreapta era intredeschisa am inchiso cum ar fi trebuit si am activat din nou sistemul de alarma dar acesta de data aceasta functiona corect.normal ca dupa aceea mam dus dupa cartea de identitate nestiind pt ce o ceruse acel politist.cind am ajuns am constatat ca se mai afla o persoana alta in afara celor 2 politisti (cel care venise de imi ceruse buletinul si un altul care era la volanul masini)o persoana mai in virsta care sustinea ca locuia in apropierea parcari si ca alarma masini mele il deranjase atit de tare toata noaptea.am ramas uimit de afirmatile batrinului ca altcumva nam cum sa mai zic,deoarece masina mea fusese parcata de citeva de ore in parcarea cu pricina findca in acea dimineata pe la ora 7-7.30 venisem din provincie de la tara cu cineva.in fine am incercat sa explic acest aspect precum si motivul pt care alarma mea „cinta” (daca pot sa spun asa)incontinuu si anume ca gasisem portiera dreapta deschisa adica fortata .si ca as putea demonstra ca aceasta functioneaza normal moment in care acel politist care imi ceruse buletinul mil inmineaza simi spune ca nu am ce sa mai fac cam mia dat amenda pt deranjarea ordinii publice ceva de genu si ca daca o semnez.normal ca pe moment am zis ca vad negru in fata ochilor am incercat pe cale amiabila sa ma inteleg cu ei daca pot spune asa dar nimic parca vorbeam cu pietrele sau cu peretii.mam enervat si iam spus ca nu o sa semnez nimic la care a incercat sa ma induplece sa o semnez spunindu-mi ca ma sanctionat doar cu minimul prevazut in amenda la care iam spus ca nu o sa semnez nimic si sa sio bage undeva....am inchis automobilul meu si am plecat cu prietenul care ma chemase sa opresc alarma.as vrea sa stiu ce sanse am la o contestatie impotriva acestui proces verbal.va multumesc anticipat pt straduinta de a ma ajuta cu aceasta problema. cu stima
Cel mai recent răspuns: suspectu , utilizator 20:20, 26 Aprilie 2012
:D mereu politia locala la datorie :D
Si ati luat hartia/amenda sau a ramas la ei?
Ati apucat sa cititi macar continutul amenzii,sa vedeti daca exista martori pe langa reclamant?
Normal ca amenda era mica,pentru ca trebuia sa faceti mult mai multe pentru a "beneficia in intreg" de legea 61/91 (ca pe legea aia ati fost sanctionat) categoria grea de Contencios Administrativ si Fiscal pentru suma de..200ron? :)
Amenda aia in general se prescrie desi exista cazuri cand ajunge in evidenta ANAF-ului (si astia va vor taxa cu prima ocazie).
Din cate stiu,amenzile pe legea 61/91 se contesta des si chiar se castiga (daca vreti sa va bateti capul)..dar macar sa aveti dreptate (nu afirm ca nu aveti).
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
suspectu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda/plangere penala Andrei1993 Andrei1993 Buna ziua,numele meu este Andrei si as vrea sa va adresez o intrebare! De curand am primit o amenda contraventionala in valoare de 450 lei! In proces scrie ... (vezi toată discuția)
Legea de romania in cazuri rutiere de radar adry04 adry04 buna seara tuturor deci legile romanie sunt doar facute pentru gabori si pentru prostu de roman nimic.in aceasta dimineata am luat legatura cu 3 avocati pentru ... (vezi toată discuția)
Amendat de 2 ori gl77tom gl77tom Buna ziua in data de 22-03-2013 am fost oprit depol galati pentru neacordarea prioritati pietonilor pe trecerea de pietonii si am fost amendat cu suma de ... (vezi toată discuția)