avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Drepturi membrii birou electoral de circumscriptie
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Drepturi membrii birou electoral de circumscriptie

IIn speta am fost ales presedinte al unei circumscriptii electorale comunale.
In acelasi timp eu am calitatea de functioanr public de executie, in speta inspector la o casa judeteana de pensii.
Am depus la registratura institutiei publice procesul verbal de numire in functia de presedinte, legea alegerilor locale si alte acte normative.
Intrebarea mea este daca in aceasta perioada de 60 de zile respectiv pana pe 13 iunie sunt detasat la primaria respectiva si nu ma mai prezint la serviciu eu avand program public la circumscriptie de la ora 9-15, care este relatia mea cu institutia publica si cum sunt platit?

[Editat - va rog nu mai scrieti cu majuscule, este greu de citit si contravine Regulamentului de postare in Forum. Multumesc]
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:46, 19 Mai 2012
In incercarea de a gasi un raspuns la intrebarea dvs. nu am gasit date care sa lamureasca acest aspect. Va recomand sa luati legatura cu comisia din primaria care v-a propus si v-a ales in aceasta functie tempoorara pentru a vedea care sunt reglementarile legale in ceea ce priveste situatia prezentata.
L.C.
Prin Hotararea nr. 142 din 13 martie 2012 privind cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2012 s-au stabilit conditiile in care isi vor desfasura activitatea membrilor birourilor electorale pe perioada desfasurarii alegerilor:
(1) Pe toatã perioada exercitãrii atribuţiilor privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor autoritãţilor administraţiei publice locale, instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar le asigurã acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.

Text integral hotarare: [ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare privind alegerile locale 2012 Jayr Jayr Buna! Pot beneficia de indemnizatia de delegare conform art.2 alin.(12) din Legea 67/2004, daca sunt functionar public in cadrul unei primarii (deci angajat) ... (vezi toată discuția)