avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate ore se pot lucra maxim/ zi ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate ore se pot lucra maxim/ zi ?

Buna seara.
Imi poate spune cineva va rog...cate ore da voie legea sa se lucreze pe zi?. Eu stiam ca 12....dar am colegi care lucreaza 8 ore ca rezidenti...si 8 ore apoi in spital....sunt 2 posturi diferite. In total sunt 16 ore. Daca la stat se poate...inseamna ca este voie si in domeniul privat nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 19 Septembrie 2015
Codul Muncii la art 112 prevede urmatoarele:
Durata normala a timpului de munca
(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
(2) In cazul tinerilor in varstă de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana

Ce depaseste durata normala a timpului de munca, este considerat ca si timp de lucru suplimentar si se remunereaza conform legii.
multumesc de raspuns.....Dar as vrea sa stiu...cate ore se pot lucra maxim pe zi....atat la stat cat si la particular...sau combinat.
Va multumesc.
Intr-o zi se poate lucra maxim 24 de ore, mai mult nu se poate:P din motive temporale. Deci puteti avea 3 locuri de munca cu norma intreaga.
Legea prevede ca durata normala a timpului de munca este de 8 ore/zi si de 40 de ore pe săptămână. In cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca de 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
Insa, coroborand dispozitiile art. 115 alin. (2) cu dispozitiile art. 135 C. muncii, s-ar deduce ca durata maxima legala zilnica a timpului de munca este de 12 ore.
Multumesc de raspunsuri.
Greu de crezut ca durata maxima legala zilnica a timpului de lucru este 12 ore. Cum am mai spus...am colegi la stat care sunt angajati cu 16 ore pe zi....la 2 spitale.
Domnule Alex Munteanu.....dumveavoastra ati facut o gluma nu?

Alte discuții în legătură

Drepturi la 17 ani guest2 guest2 Buna ziua, am 17 ani si am gasit un job pe timpul vacantei pe litoral, la o terasa. Am aflat ca se lucreaza 24 cu 24(o zi muncesti, una stai acasa). E legal ... (vezi toată discuția)
Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi ciurli_si_burli ciurli_si_burli Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi și unde as putea gasi această reglementare (vezi toată discuția)
Timpul de lucru prin mai multe cim-uri cumulate abende abende Lucrez intr-un institut de cercetare unde in ultima perioada a aparut situatii cu colegi care au mai multe CIM-uri: de ex. unul pentru cele 8 ore de lucru si ... (vezi toată discuția)