avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate ore se pot lucra maxim/ zi ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate ore se pot lucra maxim/ zi ?

Buna seara.
Imi poate spune cineva va rog...cate ore da voie legea sa se lucreze pe zi?. Eu stiam ca 12....dar am colegi care lucreaza 8 ore ca rezidenti...si 8 ore apoi in spital....sunt 2 posturi diferite. In total sunt 16 ore. Daca la stat se poate...inseamna ca este voie si in domeniul privat nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 19 Septembrie 2015
dar daca se lucreaza 16 ore/zi (o zi da una nu), se poate? Avand in vedere ca intr-o saptamana se lucreaza 48 de ore si un alta 32 de ore, s-ar face cele 160 ore/ luna legal. sambata si duminica (la fel una da una nu) se platesc suplimentar.
Este posibil in conditiile in care in c.i.m. aveti prevazut timp de munca inegal. Repartizarea acestuia facandu-se asa cum ati mentionat dvs in mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la 17 ani guest2 guest2 Buna ziua, am 17 ani si am gasit un job pe timpul vacantei pe litoral, la o terasa. Am aflat ca se lucreaza 24 cu 24(o zi muncesti, una stai acasa). E legal ... (vezi toată discuția)
Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi ciurli_si_burli ciurli_si_burli Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi și unde as putea gasi această reglementare (vezi toată discuția)
Timpul de lucru prin mai multe cim-uri cumulate abende abende Lucrez intr-un institut de cercetare unde in ultima perioada a aparut situatii cu colegi care au mai multe CIM-uri: de ex. unul pentru cele 8 ore de lucru si ... (vezi toată discuția)