avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general corectare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

corectare factura

Buna ziua

In cazul in care o societate comerciala a emis o factura fiscala dar la denumirea produsului sau a serviciilor s-a produs o eroare, si anume s-a trecut gresit data aferenta contractului (ex servicii de consultanta conform contract nr.2/10.04.2012 - corect ar fi fost 17.05.2012) se mai poate corecta?

Ma refer la corectarea datei pe actuala factura fara anularea ei si emiterea unei noi facturi.

Multumesc



Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 22:24, 10 Mai 2012
anularea ei ;i emiterea altei facturi

în cazul în care documentul nu a fost transmis către beneficiar, acesta se anulează şi se emite un nou document;
- în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din documentul iniţial, numărul şi data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite un nou document conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite un document cu valorile cu semnul minus în care se înscriu numărul şi data documentului corectat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a emis, din greșeală, o factură pe persoană juridică în loc de persoană fizică, și mi s-a spus că nu se poate modifica. pe ce bază pot cere corectarea greșelii? nogrady29 nogrady29 Am cumpărat un produs, și din greșală a fost facturată pentru o firmă. Acest lucru am depistat după aproximativ 2 săptămâni de la data emiterii ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pe factura Mihai223 Mihai223 Am emis factura catre un client si am realizat ca e o greseala: toate datele firmei clientului sunt corecte, dar am trecut adresa gresita (ramanand tot adresa ... (vezi toată discuția)