avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Venituri neimpozabile luate in calcul la contributia ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Venituri neimpozabile luate in calcul la contributia de sanatate

Buna,

Potrivit Ordinului 617/2007, modificat in 2008, in art. 5, alin. 6, stabileste fapul ca: "persoanle care realizeaza venituri din salarii, care, potrivit Codului Fiscal, nu sunt impozabile, au obligatia contributiei lunare calculate la veniturile salariale realizate. Contributia pentru aceste persoane se retine de catre angajator si se vireaza prin organele fiscale teritoriale. In acest caz, angajatorul are obligatia de a calcula si de a vira contributia angajatorului".
Imi poate spune cineva care sunt aceste venituri neimpozabile, la care se calculeaza contributia de sanatate?

Multumesc mult!
Monici
Cel mai recent răspuns: Luminita Plesca , Consultant resurse umane 11:55, 18 Decembrie 2008
- persoane fizice cu handicap grav şi accentuat, încadrate cu contract individual de muncă la unitatea unde detin functia de baza (a. adica unde au depusa cartea de munca; b. care obtin venituri din salarii neimpozabile conform art.55 alin (4) lit. k1) din Codul Fiscal)
- persoane care obtin venituri din salarii ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator (care obtin venituri din salarii neimpozabile Legea 571/2003)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Ordin cnas nr. 509 / 2008 argos1 argos1 Buna ziua. Va rog, ma puteti lamuri si pe mine, s-a modificat contributia de sanatate la salariile realizate de persoanele cu handicap, in sensul ca nu se ... (vezi toată discuția)
Pensia unei persoane cu handicap grav se imoziteaza?? BlueSun BlueSun Buna ziua, As dori sa stiu daca exista o scutire si a impozitului pe venitul realizat din pensie de catre o persoana cu handicap grav. Potrivit art. 55, lit. ... (vezi toată discuția)