avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un angajat poate lucra pe 2 proiecte diferite unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un angajat poate lucra pe 2 proiecte diferite unde grila de salarizare difera?

buna ziua,

As dori sa va adresesz o intrebare. Sunt agent servicii client la o firma. In cadrul acestei firme exista mai multe proiecte de activitate, pe fiecare proiect existand o grila de salarizare diferita.

Eu am lucrat cateva luni pe un proiect si ulterior am fost transferata pe un alt proiect cu un salariu mai mic" cu acordul meu".

Acum, intentioneza sa ma transfere temporar (10 zile ) pe primul proiect fara insa sa modifice salariul. De fapt se incearca sa se recurga la " mica intelegere". Eu refuz categoric sa trec chiar si temporar pe primul proiect in aceste conditii. Pot fi insa obligata sa muncesc pe un alt proiect unde salariile sunt mai mari 10 zile intr-o luna?

Va multumesc anticipat,

Anais
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:17, 16 Decembrie 2008
Parerea mea e ca nimic nu interzice cumulul de functii la acelasi angajator. (existenta a doua sau mai multe contracte individuale de munca, in aceeasi perioada, ale aceluiasi salariat).
Asta ar fi o modalitate de a lucra pe 2 proiecte = cu 2 CIM -uri. (cu salariile aferente)

Ar mai fi de stiut si faptul ca timpul nu e singura unitate de masura a normei de munca
Bunaoara, Codul Muncii zice in Art. 127. - "Norma de muncă se exprimă, în funcţie de caracteristicile procesului de producţie sau de alte activităţi ce se normează, sub formă de norme de timp, norme de producţie, norme de personal, sferă de atribuţii sau sub alte forme corespunzătoare specificului fiecărei activităţi".

Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2008
romascanu, moderator
Multumesc mult pentru raspuns.

Totusi, trebuie sa precizez ca in cazul meu nu se intentioneaza incheierea unui al doilea CIM. Este vorba de un "ajutor" din partea mea pt firma la cererea lor. Adica eu ar trebui sa lucrez vreo 10 zile pe cel de-al doilea proiect "pur si simplu" fara nici o indemnizatie suplimentara. Mai mult decat atat incearca sa ma oblige. Eu, in calitate de angajat cum pot contracara acest lucru?

Ce argment pot folosi?

Va multumesc anticipat,
Anais
Argumentul este simplu, asa cum v-a fost solicitat acordul pentru trecerea la un proiect mai slab platit asa este necesar acordul si pentru trecerea temporara la celalat proiect. Trecerea trebuie sa fie in baza unei adrese scrise. Aceasta adrese va poate da posibilitatea de a solicita in istanta salariu corespunzator proiectului.Solicitati trecerea doar prin act scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia salariatului de a face norma Stoica_Sorin Stoica_Sorin Eu lucrez intr-o companie de transport feroviar unde pontajul orelor de munca se face numai pe baza foilor de parcurs si a comenzilor de lucru date de ... (vezi toată discuția)
Unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si unde incepe abuzul dorina59 dorina59 fisa postului unei menajere la o firma care detine mai multe etaje ,cu pereti de sticla intre birouri ,splat podele ,sters geamuri si pereti de sticla ,sters ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru mihai_u mihai_u Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea situatie: Societatea unde lucrez a luat hotatarea de a reduce activitatea cu o zi pe saptamana acordand ... (vezi toată discuția)