avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru crestere copil oprita.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru crestere copil oprita.

Buna seara,
Am si eu o problema, si anume: din luna Martie 2012 mi-a fost oprita indemnizatia pentru crestere copil (deoarece nu mi-am platit impozitul), iar acum mai beneficiez doar de alocatia de stat in valoare de 200 lei.
Exista posibilitatea ca primaria/statul sa imi opreasca banii pe impozit (deoarece eu nu am bani sa platesc, atata timp cat nu imi vin pe luna decat 200 lei)? Daca se poate, as dori sa stiu unde sa ma adresez, pentru ca imi este mult mai usor daca mi s-ar opri banii pe impozit direct din indemnizatia oprita.
Sau, este legal sa ni se opresca banii pentru cresterea copilului?

Va multumesc.

1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.


2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin. (1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.

(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.

(3) In situatia in care in perioada de suspendare prevazuta la art. 38 alin. (4) din ordonanta de urgenta dreptul inceteaza in conditiile art. 16 alin. (1) si art. 17 alin. (1) din ordonanta de urgenta, iar persoana indreptatita aduce in aceasta perioada dovada prin care se confirma plata obligatiilor legale fata de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsa intre data suspendarii drepturilor si data incetarii acordarii acestora.


3. Va adresati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Buna ziua,

Este adevarat ca dupa 5 luni de neplata a datoriilor catre stat dupa ce a fost oprita indemnizatia in februarie 2012, nu mi se vor mai trimite banii din urma opriti?
Daca nu sunt platite aceste obligatii dupa acest termen de 5 luni, atunci va inceta plata indemnizatiei ..

art.38 din OUG nr.111/2010
(4) Neachitarea obligaţiilor legale faţă de bugetele locale conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a drepturilor prevăzute la art. 2, 7, art. 31 alin. (1) şi (2) şi art. 32 alin. (1) lit. c) şi d), începând cu drepturile aferente lunii februarie.
....
(7) În situaţia în care, după termenul prevăzut la alin. (4), nu sunt achitate obligaţiile faţă de
bugetul local, drepturile prevăzute la art. 2, 7, art. 31 alin. (1) şi (2) şi art. 32 alin. (1) lit. c) şi d) încetează.

Art. 16 din OUG nr.111/2010
(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin.
(5) şi (6) încetează cu ziua următoare celei în care:
......
c) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (7)
....
Va multumesc pt raspuns.

Dar eu nu prea inteleg termenii lor in aceste legi.
Adica nu o sa mai primesc niciodata indemnizatia?
Inceteaza definitiv?
Si banii opriti de stat unde se duc?
Adica: mie mi s-au oprit banii in februarie 2012, nu am mai primit nici o indemnizatie. Daca nu am ajuns nici pana azi sa imi platesc impozitul (au trecut deja 5 luni), mi se opressc definitiv banii, nu mai primesc nimic?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Adryana18, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie oprita florentinabab florentinabab buna ziua,sunt inca in concediu crestere copil pana in iunie pe 6 cand fetita mea face 2ani..trebuia sa incep munca pe 6 mai cu o luna inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil vmire vmire mi-a fost retinut stimulentul pt cresterea copilului din cauza restantei impozitului..am fost anuntata de la astistenta sociala ca dupa plata impozitului banii ... (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de crestere a copilului de catre administratia financiara IGNATOANA IGNATOANA Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)