avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit suplimentar realizat in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit suplimentar realizat in timpul concediului pentru cresterea copilului

Buna ziua
Anul trecut, in luna februarie am realizat un venit suplimentar, rezultat din pilon pensii(P2). In acea perioada eram in concediu post natal, inca nu suspendasem contractul de munca, iar comisionul l-am primit in luna august, cand eram in concediul de crestere al copilului.
Anul acesta am incheiat polite de adeziuni P2.
Ce risc acum?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 29 Mai 2012
1. Daca data nasterii copilului este dupa 01.01.2011 atunci se aplica prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care spune:

Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(5) si (6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...

2. Asadar daca copilul avea varsta peste un an cand ati realizat veniturile atunci nu se intampla nimic, aveati voie sa cumulati indemnizatia pentru CCC cu alte venituri profesionale impozabile.
Copilul a fost nascut in decembrie 2010. Eu am intrat in CCC cu legea veche.
Venitul a fost realizat in februarie 2011, eu pe 31 martie am intrat in CCC
Iar anul acesta am realizat venit suplimentar in mai 2012.

1. Din OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului:

Art.12
...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
...

2. - Cum venitul dvs. este unul profesional si impozabil s-ar putea sa va vina acasa o decizie de suspendare a indemnizatiei pentru CCC si de restituire a indemnizatiei incasate necuvenit.
- Cred ca ar fi bine sa mergeti la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC) sa rezolvati problema din timp ca sa nu mai platiti si dobanzi si penalizari.
mi se va suspenda indemnizatia doar pe luna in care am realizat venitul suplimentar????
1. Agentia Judetena pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) va suspenda indemnizatia pentru CCC incepand cu data urmatoare acelei in care ati obtinut venituri profesionale.

2. Apoi dvs. trebuie sa dovediti data cu care nu ati mai obtinut aceste venituri si sa cereti incetarea suspendarii platii indemnizatiei de somaj.

3. Mergeti la AJPIS si va rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
Pfa - indemnizatie crestere copil. makro makro Daca sotia mea este PFA, isi poate trece cartea de munca pe PFA? PFA ce contributii trebuie sa plateasca la stat pentru asigurati (angajati cu CIM)? De fapt ma ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate în perioada de suspendare pentru crestere copil pâna la 2 ani Neacsu Liana Andreea Neacsu Liana Andreea sunt în perioada de suspendare pentru crestere și îngrijire copil pâna la împlinirea vârstei de doi ani. As dori să închei un contract de muncă ... (vezi toată discuția)