avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune tinuta global valoric
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune tinuta global valoric

Buna ziua,
am si eu o intrebare referitoare la intocmirea receptiilor la un magazin alimentar, la care gestiunea este tinuta global valoric. As vrea sa stiu daca este necesar ca la intocmirea receptiilor sa se insire toate produsele de pe factura ,sau e suficient doar pe totalul facturii. Precizez ca pe factura sunt mentionate la fiecare produs in parte valoarea de vanzare. Si din acest motiv nu vad necesar sa mai insir inca o data toate produsele de pe factura. Ajutati-ma va rog si cu un temei legal daca se poate.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:09, 1 Iunie 2012
Conform OMEF nr.3512/2008 privind documentele financiar contabile,nota de receptie este obligatorie in cazul marfurilor intrate in gestiunile la care evidenta se tine la pret de vanzare,iar in continutul minimal al formularului se regaseste:denumirea bunurilor;u/m; cantitatea conform documentelor insotitoare;cantitatea receptionata,pretul unitar de achizitie si valoarea,dupa caz.
Tot pe nota re receptie se va trece si p/u si valoarea de vanzare cu amanuntul si adaosul comercial (apropo,din cele expuse se intelege ca vandeti marfa la valoarea de vanzare a furnizorului ? ).Denumirea si p/u este necesar si pentru includerea in nomenclatorul produselor ce se trec in casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare nir news234 news234 Bună ziua, La o gestiune ținută la preț de vânzare (magazin mixt) cum este recomandat să se completeze NIR-ul: luăm unitatea de măsură din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare primire 17pyd 17pyd Receptia unor bunuri materiale si inregistrarea in contabilitate se poate face pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre 2 societati? Este ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire mijloace fixe Emil Lasconi Emil Lasconi Stie cineva daca se poate schimba denumirea unui mijloc fix dupa ce acesta a fost inregistrat? Motivul acestei schimbari ar fi acela ca la momentul ... (vezi toată discuția)