avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTUL DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTUL DE MUNCA

IN contract prevede 40 ore pe saptamina, orele suplimentare platite dublu sau se da libere,sporuri de noapte,indemnizatii,alte adausuri in contract nu scrie.
SE lucreaza in 3 schimburi,e ture schimbul1 de la ora 7-15, 3 ture lucrez apoi schimbul 3 ora 23-7, apoi 3 ture de noapte si schimbul 2 lucrez 4 ture a 8 ore dar fara zile libere se lucreaza in continuare.
DACA se reclama la ITM ca inspectori pot rezolva problema sa il oblige pe angajator sa schimbe programul de lucru conform codului muncii.
IN tura de noapte cind se lucreaza trebuie sa se dea zile libere nu apoi se intra in schimbul 2.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 3 Iunie 2012
ITM le poate aplica o sanctiune contraventionala si sa le puna in vedere ca pana in data de ... sa intrein legalitate cu privire la programul de munca ... asta daca rezulta din pontaje ca lucrati asa ...
daca aveti astfel de probleme si nu va sunt platite orele suplimentare in luna urmatoare cu un por la salariu daca nu s-au acordat orel libere platite, trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a solicita obligarea la plata ...
ESTE un grafic cu programul fiecarui angajat cum lucreaza nu e semnat,stampilat dar daca vine ITM si ei au un grafic cu 8 ore si zic se lucreaza numai 8 re fara suplimentar,atunci cade de vina angajatul.
CIND se intra la munca este obligat angajatorul sa dea un registru de prezenta cind angajatul vine la munca sa il semneze ca in ziua de lucreaza 8 ore.
ESTE obligat angajatorul sa aiba acest registru la intrarea in tura.
AICI daca angajatorul nu il are atunci registrul atunci e sactionat.
daca exista un grafic nu echivaleaza cu pontajul efectiv. Nu se poate invoca vina angajatului ca nu exista un registru pentru pontaj, Angajatii au o vina totusi morala, daca dumneavoastra nu va cereti drepturile nimeni nu o poate face pentru dumneavoastra, iar in ceea ce priveste amenda ITM nu va va ajuta cu nimic, cu ce va incalzeste ca li se va aplica o amenda, o astfel de situatie va va ajuta insa in demersurile in fata instantei. Puteti sesiza ITM si apoi dupa control sa va solicitati drepturile in instanta.
IN instanta dureaza procesele astea dar ma gindesc ca ITM sa sactioneze si sa il oblige pe angajator sa schimbe programul asta.
CUM sunt legile astea le da putere inspectorilor de munca sa ea masuri de rezolvare a programului de lucru a angajatului si a 2 oara daca il verifica si nu il respecta poate sa il dea in judecata ITM pe angajator.
SINT angajat de 2 luni si sa merg in instanta trebuie sa am oleaca vechime.
ITM-ul nu -l poate obliga pe angajator ... Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariatilor pentru stabilirea programului de munca şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de munca inegal? oanacatalina oanacatalina In cadrul unei unitati hoteliere, in care se lucreaza si noaptea, dar si in ture de 12 ore, trebuie prevazut un program de lucru inegal, atat in contractul ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Munca in schimburi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Am o nedumerire. Lucrez in ture de 12 cu 48 de ani de zile. In ultima perioada, pentru a multumi pe cate cineva , sefii nostri modifica turele la ... (vezi toată discuția)