avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... director nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

director nou

ce sa fac cu un cadru didactic care refuza sa mearga sa faca consliere
testul psihologic i-a iesit cu recomandari
si are un comportamant care lasa mult de dorit
mentionez ca eu sunt angajatorul
va rog raspundeti-mi
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 08:26, 19 Ianuarie 2009
„În cazul constatării unor tulburări de natură psiho-comportamentală, psihologii şcolari informează directorii unităţilor de învăţământ. Aceştia vor solicita, în condiţiile legii, un examen medical specializat de la un cabinet de medicină a muncii”.
In ceea ce priveste testarea psihologica de la inceputul anului scolar, potrivit Legii 319/2006, HG 1425/2006 aceasta este obligatorie, iar in masura in care profesorul nu trece acest test ar trebui ca pe avizul medical sa se treaca eventual "inapt" sau "apt conditionat". Atributul de a completa dosarul medical si fisa de aptitudini revine medicului de medicina muncii, care in urma analizelor realizate la diversi specialisti, inclusiv psiholog, completeaza un aviz final. In masura in care se completeaza acest aviz medical cu "inapt", profesorul sau angajatul poate face recurs intr-un termen de 5 zile. In masura in care avizul este de apt conditionat, se vor urma instructiunile indicate de medicul de medicina muncii. Conform HG 377/2007, pentru cdrele didactice, sunt prevazute ca obligatorii urmatoarele analize:
"Fişa 138. Instituţii de învăţământ
Examen medical la angajare:
a) conform datelor din Dosarul medical
b) - RPS
- examen psihologic
- examen psihiatric - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
Examenul medical periodic:
- examen clinic general - anual
- RPS - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen psihologic (teste de comportament, teste de personalitate) - anual
- examen psihiatric - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
Contraindicaţii:
• leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
• psihoze
• alcoolism cronic "
Pornind de la cele trei texte de lege, veti observa care sunt analizele medicale obligatorii, cand se fac aceste analize si ce consecinte exista in masura in care aceste analize nu sunt efectuate sau daca avizul obtinut in urma acestor analize nu sunt corespunzatoare.
va multumesc mult
SARBATORI FERICITE TUTUROR !
daca in continuare refuza sa-si faca examenul psihiatric - recomandat de medicul specialist de medicina muncii cu care avem incheiat contract de prestari servicii ,ce fac cu aceasta d-na
NU GASESC CINE AR TEBUI SA FACA ACEST EXAMEN MEDICAL COMPLET
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
mihaelamir , utilizator
Notificati-i in scris ca trebuie sa faca aceste examene recomandate de medicul de medicina muncii . Refuzul constituie o abatere de la disciplina muncii si puteti proceda in consecinta (dar aveti grija de cercetarea disciplinara prealabila )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)
Consult psihiatric lavinia jalonschi lavinia jalonschi buna seara .doresc sa aflu informatii in legatura cu recomandarea unui consult psihiatric a unui cadru didactic / cine este competent sa recomande acest gen de ... (vezi toată discuția)
Care sunt analizele obligatorii pentru angajatii de la relatii cu publicul dintr-o biblioteca publica? ramiha ramiha Ce analize medicale sunt obligatorii pentru angajatii de la relatii cu publicul dintr-o biblioteca publica? Este legal ca firma de medicina muncii cu care ... (vezi toată discuția)