avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Revocarea presedintelui sectie de votare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Revocarea presedintelui sectie de votare

Buna ziua,
Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: am fost numit definitiv in functia de presedinte al unei sectii de votare, iar joi (31.05.2012) am fost anuntat verbal de catre presedintele BEL ca am fost contestat de un partid politic, care semnala faptul ca acum patru ani, am fost pe listele PDL, partid cu care am intrerupt orice fel de legatura (nu am platiti nici cotizatia, su nu am participat la nici o activitate organizata).
La aceasta contestatie am raspuns in scris, invocand statutul PDL care prevede radierea membrilor care nu achita cotizatia de membru.

Abia dupa stabilirea in sedinta a membrilor sectiei de votare ( eu am completat toate actele sectiei de votare) presedintele BEL a solicitat reprezentatilor partidelor politice din cadrul BEL, sa se intruneasca pentru rezolvarea contestatiei, intrunire dupa care am fost anuntat tot verbal ca sunt revocat din functie.

La intrare in sectia de votare sunt afisate si acum actele semnate de mine.

Intrebarea mea este daca s-a procedat legal in aceasta situatie si daca nu pot avea neplaceri din cauza actelor semnate de mine (fiind revocat din functie)

Va multumesc pentru Atentia Acordata!!!
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
zolimaier, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:46, 6 Iunie 2012
1. ce inseamna BEL? :"> daca ati dorit cumva sa spunei " birou electoral local", de ala nu exista...
2. daca ati fost numit presedinte al biroului electoral al sectie de votare, numirea s-a facut in urma tragerii la sorti, de catre presedintele tribunalului, conf. art. 28 alin. (2) din legea nr. 67/2004, iar contestatia asupra modului de organizare si a componentei biroului electoral al sectiei de votare, se formuleaza in termen de 48 de ore de la desemnarea presedintilor si a loctiitorilor ( in cazul dvs.), de catre biroul de circumscriptie comunala. hotararea pronuntata de acesta, se comunica in termen de 24 de ore presedintelui tribunalului, care procedeaza la o noua desemnare (art.39 din legea nr.67/2004).intrebarea e....s-au respectat procedurile si termenele...sau ati vb la o bere, in dosul primariei, despre situatia creata? ce spune hotararea biroului de circumscriptie? :)
Revocarea a fost facuta de catre biroul de circumscriptie comunala, dar eu personal nu am primit nici o hartie, am fost anuntat prin telefon da catre presedintele biroului de circumscriptie, iar cum am mai specificat la avizierul sectiei de votare apare componenta sectiei cu mine presedinte.
stai nene, ca nu pricep nimic, si vb atat de auster, de parca ai scrie aici sms-uri, si is limitate caracterele.
despre ce revocare vorbesti? cand s-a dat hotararea biroului de circumscriptie? ce spune aceasta? ce motivare are la baza? cine a contestat componenta biroului? ce documente doveditoare s-au depus? hotararea biroului nu se comunica decat prin afisare. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea electorala gavriila gavriila Cum pot fi contestati presedintii sectiilor de votare ? (vezi toată discuția)
Prezenta in birourile electorale de circumscriptie locala 2012 popanca popanca Este obligatoririe prezenta vicepresedintelui BEC? Din ce data se face pontajul pentru presedinte si vicepresedinte? (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)