avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scutire TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scutire TVA

Buna ziua! Firma la care lucrez are contract de prestari servicii manipulare marfuri accizabile cu un partener din CE. Circulatia marfurilor manipulate are, in general, regim de tranzit vamal si pe acest motiv facturile pe care le intocmim sunt scutite de TVA, conf Cod Fiscal art 144.
Recent am avut o situatie noua, in care marfa manipulata era importata de un partener roman, tara de destinatie a marfii Romania, deci, ca atare prestarea de serviciu de manipulare facturata partenerului din CE (cu partenerul de CE este relatia contractuala ce priveste prestarea de serviciu), mi se pare corect sa o facturez cu TVA deoarece, in acest caz, prestarea de servicii nu mai este legata de o livrare intracomunitara. Cum este corect? Cum trebuie sa facturez partenerului din CE? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nicoleta_miron , utilizator 09:11, 15 Iunie 2012
cititi cu atentie OMFP 2218/2006 cu modificarile ulterioare si veti intelege de ce trebuie sa facturati fara tva.


Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
xerxes, utilizator
imi pare rau... nu am inteles! Marfa a fost adusa din extracomunitate (cumparata de partenerul din CE) si vanduta catre partenerul din Romania. Este deci o achizitie extracomunitara, care a devenit comunitara pe teritoriul Romaniei in urma importului efectuat de partenerul roman. Marfa a fost pusa in libera circulatie nu introdusa in antrepozit. Firma noastra a executat o prestare de serviciu de manipulare inaintea realizarii importului (in spatiul Zonei Libere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)