avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unei conventii intre doua persoane fizice ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unei conventii intre doua persoane fizice prin instanta

Buna ziua,

Acum 13 ani am vandut prin act de mana incheiat cu 2 martori o suprafata de teren cu suma x. In conventie s-a stipulat ca suma se v a achita in intregime pana la data de ........2003. Cumparatorul a platit 3 transe din suma inainte de 2003 cat si dupa 2003. Am tot insistat sa achite sau sa gasim o solutie dar cumparatorul nu mai are bani. Acum suntem in 2012 am fost destul de intelegator doresc anularea conventiei prin instanta fara ca una din parti sa aibe vreo pretentie. Care este procedeul daca este posibil la ce cod civil se incagreaza speta cel vechi sau cel nou care este denumirea juridica si la ce lege si articol se incadreaza? Diferenta care trebuie achitata in cazul cand cumparatorul ar spune ca o achita vazand ca s-a ajuns in instata ar fi ca la acea data terenul valora 10 $ mp si acum 400$mp in instanta pot folosi acest argument?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:16, 18 Iunie 2012
Daca nu a achitat pretul si recunoaste lucrul acesta incercati sa reziliati actul initial tot printr-un act sub semnatura privata identic primului, in prezenta a 2 martori, evitand astfel niste cheltuieli.
Doar daca nu reusiti sa ajungeti la un acord apelati la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana gimi44 gimi44 Buna ziua, Rog un raspuns pentru urmatorul caz.In 1990,tatal meu a achizitionat in judetul Prahova ,cu chitanta de mana semnata si de doi martori, o casa cu ... (vezi toată discuția)
Reintregirea dreptului de proprietate Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. In anul 1954, bunicul meu a cumparat o suprafata de teren cu o camera pe ea prin chitanta de mana. Pe acea chitanta nu scria suprafata de teren, ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo , cadastru ! stelutaalistar stelutaalistar Este vorba de un teren de 400 mp si casa aferenta care face obiectul unui anecontract de vanzare-cumparare. Contractul nu s-a putut perfecta in termenul de 1 ... (vezi toată discuția)