avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate achita taxa de timbru la terminarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate achita taxa de timbru la terminarea procesului?

se poate plati taxa de timbru aferenta unui proces pentru pretentii, la terminarea procesului?
Nu se poate!

Taxa de timbru se achita pana la primul termen de judecata.

neachitarea taxei de timbru pana la primul termen de judecata are drept consecinta respingerea actiunii ca netimbrata.
Potrivit art. 20 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru si potrivit art. 9 din OG nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar se platesc anticipat. Daca acestea nu au fost platite la momentul inregistrarii actiunii sau daca, in cursul procesului, apar elemente care determina o valoare mai mare, instanta va pune in vedere reclamantului sa achite taxele datorate pana la primul termen de judecata. Neindeplinirea obligatiei de plata se sanctioneaza cu anularea cererii de chemare in judecata.
nu am platit taxa de timbru, si mi-a venit comunicarea cum ca trebuie sa platesc cheltuieli de judecata si ca pot face recurs, intrebarea este cum pot scapa de acele cheltuieli de judecata fara a repune pe rol procesul?
Nu puteti.

Formulati recurs, daca considerati ca acele cheltuieli de judecata nu se justifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa timbru judiciar pe apel urgent va rog Mary355 Mary355 Instanta a constatat lipsa timbrului judiciar pe apel si totusi a judecat cauza. Este acest lucru legal?Proces incredintare minor. Multumesc (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)