avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atestat profesional transport marfa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atestat profesional transport marfa

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in lamurirea unei situatii pe care eu nu reusesc sa o inteleg:
O persoana a avut permisul de conducere anulat. In 2012 a redobandit permisul de conducere cu toate categoriile pe care le-a detinut candva. In 2007 a absolvit un curs si a obtinut un atestat profesional de transport marfa iar anul acesta expira acel atestat si teoretic trebuie sa reinnoiasca acest atestat.
S-a prezentat la un formator si a constatat ca datorita faptului ca a avut permisul anulat se pare ca nu reinnoieste atestatul ci pur si simplu o ia de la ”0” ca un incepator.
Intrebarea mea este: Care este temeiul legal pentru aceasta procedura avand in vedere ca in legislatia rutiera spune doar de permis ca este anulat nu si respectivul atestat.
Si hotararea judecatoeasca a anulat doar permisul nu si atestatul respectiv. Va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu care este pana la urma legislatia cu privire la acest atestat.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 19:41, 4 Ianuarie 2013
Ati verificat conditiile de reinnoire cuprinse aici:
NORME din 21 aprilie 2003 pentru stabilirea conditiilor de obtinere a atestatului profesional de catre conducatorii auto care efectueaza transport rutier de marfuri cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 7,5 tone, transport rutier public de persoane si transport rutier cu vehicule avand mase si/sau dimensiuni de gabarit depasite .

Exista un articol care prevede (nelegat de permisul de conducere):
Art. 7
Dupa expirarea valabilitatii atestatului profesional, conducatorii auto vor putea obtine un nou certificat numai dupa absolvirea cursurilor de pregatire prevazute la art. 4 si promovarea examenului prevazut la art. 5.


Am si eu aceeasi problema. Am avut permisul anulat si l-am redobandit si acum imi expira atestatul. De ce trebuie sa il iau de la zero? Eu nu am gasit inca nici o lege sa scrie ca acest atestat nu mai este valabil.Nu mi-a fost retinut de Politie si nu mi-a cerut nimeni sa il predau. Plus ca eu conduc cu acest atestat de cand mi-am redobandit permisul si la controale pe drum nu mi-a spus nimeni ca nu este valabil.Va rog daca poate cineva sa ma ajute ii multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
ciptes, utilizator
Si mie mi-a expirat atestatu si a trbuit sa fac psihologicu si viza medicala sa sustin cursurile sa dau exzamenu de sustinere a atestatului , fara a avea permisu suspendat .
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
alexandruteutisan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat transport marfa mariuspopa1979 mariuspopa1979 daca am doar categoria C cind obtin atetatul ,il pot folosi si dupa ce obtin categori C+E,multumesc cred ca m-am facut inteles (vezi toată discuția)
Atestate conducatori auto raresbogdan raresbogdan Conducatorii auto cu categoriile auto B,C este obligatori sa aiba atestate ca sa poată conduce masini de peste 3,5 t? Dar cei care conduc tractoare? De ... (vezi toată discuția)
Definitie flrinsr73 flrinsr73 va rog sa ma ajutati! care ar fi definitia exacta pentru conducator auto profesionist si in ce lege poate fi gasita (vezi toată discuția)