avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate teren extravilan

Pe un titlu de proprietate - teren agricol extravilan, sunt 5 mostenitori la un autor. Dar, nu fiecaruia i se cuvine egal aceeasi suprafata. Pentru ca intre autor si mostenitorii de pe titlu, mai exista bunici si parinti si nu li se cuvin parti egale celor 5 mostenitori. Adica dupa autorul de pe titlu ar fi 3 mostenitori, dupa care vin la fiecare dintre cei trei, odata unul, odata trei si inca o data unul. Cei trei frati au pretentia, la parti egale cu ceilalti doi , dar lor de fapt li se cuvine doar o parte la toti trei impreuna. titlul il detine unul dintre cei trei frati si refuza ca sa-l dea celui care este unul, pentru a incepe un proces de succesiune. Ce se poate face? daca refuza sa dea titlul, ce pot face ceilalti? Iar cei trei frati sustin ca terenul trebuie impartit in parti egale, ceea ce nu e corect. Chiar daca unul dintre cei care sunt singuri ar vrea sa deschida un proces, nu poate s-o faca pentru ca nu are titlul in original. ce ar fi de facut???sau ce ar trebui facut? nu stiu daca am fost suficient de explicit....
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Birdean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 13:54, 6 Iulie 2012
Initiati o actiune in justitie pentru partaj. Nu conteaza ca nu aveti originalul titlului de proprietate, daca instanta considera necesar, va dispune celui care-l detine sa-l depuna la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele marian_badea marian_badea Buna ziua, Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirelas mirelas Buna ziua ! Mama mea (decedata ) are dreptul la o mostenire de la parinti, avand inca 4 frati cu care trebuie sa imparta aceasta mostenire ( un teren de 2 ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)