avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de inchiriere I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de inchiriere I.I.

Am inchiriat un spatiu comercial( contractul este valabil pana la data de 31 de.2012) pentru a putea desfasura activitatea de "coafura,frizerie,manichiura, cosmetica)". In cadrul salonului activam 4 pers. toate autorizate I.I. toate cu contract separat de inchiriere, incheiat cu proprietarul spatiului.Pe data de 26 iunie a.c. s-a prezentat la noi o pers. care ne-a anuntat ca el este noul proprietar deoarece spatiul s-a vandut. Solicita o chirie marita + un singur contract de comodat,facut doar cu o singura pers. , nu cu toate pers.separat.
Pt.Chirie + plata utilitatilor ni se va intocmi o chitanta din care sa rezulte ca toate acestea sunt cheltuieli.De la vechiul proprietar nu am primit nimic scris oficial, referior la incetarea contractului de inchiriere,pana in prezent doar vorbe, iar de noul proprietar deocamdata doar vorbe.Evident ca noile conditii nu ne convin.Cum ar trebuie sa procedam in acest caz?
Mii de multumiri pt. raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:51, 7 Iulie 2012
Buna seara,

Arata timp cat nu exista dovada ca spatiul s-a vandut, nu cred ca aveti motive de ingrijorare. Care sunt clauzele de reziliere mentionate in contractul de inchiriere?
In astfel de cazuri se face aplicabilitate prevederilor art. 1811 Cod civil, respectiv contractul de inchiriere este opozabil dobanditorului daca a fost notat in C.F., daca are data certa acordata anterior datei certe a instrainarii.
Daca nu s-a efectuat nici o aplicabilitate a prevederilor articolului mentionat anterior, atunci se va aplica art. 1812 Cod civil, respectiv contractul de inchiriere inceteaza in cazul instrainarii bunului dat in locatiune.
Solutia ar fi sa aflati daca spatiul a fost intradevar vandut, iar daca nu a fost vandut sa alergati la C.F. si sa va inscrieti contractul de inchiriere in cartea funciara a imobilului. In felul acesta veti fi protejate pana la terminarea duratei contractului care se va derula in conditiile stabilite la incheierea acestuia.



Va multumesc pentru promptitudine dar acum am o alta nelamurire :
"alergati la C.F. si sa va inscrieti contractul de inchiriere". C.F. ce reprezinta despre ce institutie este vorba?

Buna dimi,

Colegul meu Lucian a facut referire mai sus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - ca institutie - si inscrierea contractului de inchiriere in cartea funciara.
Pe contractele noastre de inchiriere nu avem nici un nr. de inregistrare sau stambila de la C.F.,
Exista doar nr. de inregistrare al unitatii fostului proprietar.

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere dupa vanzare imobil Krusht Krusht Buna ziua Societatea comerciala la care sunt angajat are un contract de inchiriere pentru un birou care recent si-a schimbat proprietarul. Noul proprietar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, desi exista un contract de inchiriere in termen Flaviusela Flaviusela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am si anume: Societatea la care lucrez a incheiat un contract de inchiriere, cu o durata ... (vezi toată discuția)