avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Discutii cu vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Discutii cu vecinul

Buna ziua. Un DOMN, vecin, ma acuza de defaimare, pentru ca in timpul unei discutii cu mai multe persoane(fiind si ,,DANSUL'' de fata,) am folosit cuvantul ---dansul---, ,,la adresa lui''........ El spunandu-mi foarte rastit sa nu mai folosesc acest cuvant cand vorbesc despre ,,dumnealui''!!!!!!!!!!!!! L-am intrebat de ce???? Este ceva jignitor??? Raspunsul a fost, DA!!!! Intro anumita zona a tarii, unde s-a nascut ,,dumnealui'' ...... ----DANSUL---, ESTE UN CUVANT FOARTE JIGNITOR, atunci cand este adresat unei persoane si nu unui........ Dar nu a vrut sa vorbeasca mai departe. Nu am inteles nimic.!!!, Si cel mai bine ar fi sa consult si eu --DEX---,ul (zicea dumnealui) sa aflu ce inseamna! Am consultat ---DEX---ul, si nu am gasit nimic jignitor. Am cautat si la regionalisme, dar degeaba, nimic nou. Ma puteti ajuta dumneavoastra??? Va multumes anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
BullTerrier77, utilizator
Cel mai recent răspuns: taur36 , utilizator 15:23, 10 Iulie 2012
Puteti sa-i ziceti "dansul" intr-una ca nu i se va da dreptate nicaieri, poate sa va acuze de ce vrea, ca va acuza degeaba. E problema numai a lui daca se gandeste la rahat de cate ori se pomeneste de " dansul".
Am auzit ca in moldova ti se spune sa ai grija sa nu calci in dansul :D
opinia mea - nu se merita sa va faceti procese de constiinta si sa nu mai dormiti din cauza ca v e c i n u l nu accepta pronumele " el " inlocuit cu popularul "dansul " ,mergeti mai departe cu d a n s u l in conversatiile ce le purtati cu indivizi educatiu si cu bun simt.
scuzati , revin si cu precizarea ca , personal am intrampinat reactii de la persoane de dialog carora s-a adreasat pronumele " Mata si Matale'" care sant de politete , populare. Asa ca este mare gradina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dulce-i limba romaneasca! Sorin Farcas Sorin Farcas Dulce-i limba romaneasca (era) ..era o vorba – unde-i lege nu-i tocmeala : Textul de lege ce sanctiona violul in perioda domnitorului Nicolae ... (vezi toată discuția)
Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza căror legi în cazul purtării unui tricou cu mesaj explicit "mu*e psd" moncler moncler buna ziua! As dori sa stiu ce sanctiuni risc si in baza caror legi in cazul purtarii unui tricou cu mesaj explicit \"mu*e psd\" (cenzurat aici pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Cer scuze dar... de ce se accepta comentarii nepotrivite? ContSters118550 ContSters118550 DECE SE ACCEPTA POSTAREA COMENTARIILOR CARE CONTIN INSULTE , JIGNIRII SI OPINII CU FOND DE INVRAJBIRE , DESBINARE SAU CHIAR DENIGRARE , comentatorii care nu ... (vezi toată discuția)