avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie pentru CIC 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie pentru CIC 2

Buna ziua,
Am nascut in decembrie 2010 si sunt in CIC pentru 24 luni. In luna ianuarie 2013 urmeaza sa nasc din nou. Voi opta pentru CIC de 12 luni. Va rog sa-mi spuneti cum procedez tinand cont de faptul ca in decembrie ac se termina CIC 1 si trebuie sa ma reintorc la serviciu dar voi fi deja insarcinata in luna a 9-a? Am dreptul la concediu prenatal in continuarea CIC? Cum se va calcula indemnizatia? Va fi in continuare cea pe care o primesc acum sau se va modifica baza de calcul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaelaama , utilizator 15:59, 9 Iulie 2012
1. - Inainte de a se termina CCC1 (cu cateva zile) faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- In aceeasi zi prezentati angajatorului si o scrisoare in care anuntati ca sunteti gravida si anexati si o adeverinat in acest sens de la medicul de familie (aceasta scrisoare este necesara pentru ca angajatorul sa nu va concedieze).

2. In ziua cand veti relua activitatea (ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani) prezentati angajatorului un certificat pentru concediu de maternitate (sarcina si lauzie).

3. Apoi procedati, in continuare, asa cum ati procedat si la CCC1.

4. La calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate si al indemnizatiei pentru CCC2 se va tine seama de veniturile obtinute in timpul CCC1.
Va multumesc!
Va rog spuneti-mi in legatura cu calculul indemnizatiei: va fi 75% din valoarea indemnizatiei CIC1 sau ramane la aceeasi valoare?
1. Va fi de 75% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. In cele 12 luni veniturile sunt provenite din indemnizatia pentru CCC1 si indemnizatia pentru concediul de maternitate.

3. Asadar indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat aceea pentru CCC1.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil r_vosy r_vosy Buna ziua! Ma numesc Ionela, am 34 de ani si va rog, daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere celui de-al 2 lea copil tanasieraluca tanasieraluca Buna ziua . Ma aflu in ccc pana in 16.01.2013 . Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc dupa perioada in care primul copil face 2 ani.adica , in luna martie.Cat ... (vezi toată discuția)