avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit masini
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit masini

Buna seara!


Intr-o societate exista mai multe autoturisme si terenuri.
In luna aprilie a fost platit impozitul pentru ele.In luna iulie urmeaza sa fie radiate 2 autoturisme - in uma vanzarii lor.
Ce se intampla cu diferenta de bani platita la impozit pentru aceste 2 masini ce vor fi radiate (lunile august - decembrie 2012) ? Se va scadea din impozitul ce va fi de plata anul viitor la celelalte masini?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:07, 14 Iulie 2012
Da, se va scade din impozitul pe care-l veti avea de plata anul viitor in conditiile in care anul acesta ati achitat tot impozitul pe mijloacele de transport datorat la bugetul local.
Prin scoaterea din evidentele fiscale ale celor doua masini, se va crea o suprasolvire (sume achitate in plus fata de obligatia fiscala),
Aceasta suprasolvire se va redistribui pe obligatiile viitoare impozit auto sau mai aveti posibilitaea sa solicitati compensarea cu alte sume datorate catre bugetul local(daca mai aveti) sau restituirea acestei sume.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

radiere impozit auto alina240 alina240 Buna ziua, In anul 2005 am vandut un autoturism si am dus certificatul de radiere la primarie ( intr-o localitate rurala), pt a fi radiat de la plata ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina din firma cu datorii la fisc aling aling Buna ziua! Am o nelamurile si sper sa ma ajute cineva. Vreau sa vand o masina a firmei, dar firma are datorii. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Decizie judecatoreasca nerespectata de primarie ... silviast silviast Buna ziua, Societatea a fost obiectul unui control al unei primarii privind taxele locale datorate, control care s-a finalizat cu o decizie de impunere ... (vezi toată discuția)