avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor este copilul meu sau: si el si fratele meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor este copilul meu sau: si el si fratele meu?

Este o problema mai comlexa si as avea mai multe intrebari, nu numai cea din titlu.
Pentru inceput trebuie sa mentionez ca locuiesc impreuna cu tatal meu, in casa acestuia. El are 92 ani, este nevazator si eu il ingrijesc. Anul trecut am facut un act de vanzare cumparare pe aceasta casa(cumparatorul fiind eu) cu clauza de ingrijire pana la moartea lui. Din pricina sanatatii mele, exista posibilitatea ca eu sa decedez inaintea tatalui meu. In aceasta situatie vreau sa stiu daca actul de vanzare al casei trece- mostenire la unicul meu copil sau ce se intampla? mentionez ca sotul este decedat, am un singur frate si un singur copil casatorit. Mai este valabil acel act de vanzare cumparare dupa moartea mea? Poate fratele meu sa atace aceasta decizie? Dorinta mea este ca aceasta casa sa ii ramana in intregime copilului meu. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac sa fie bine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
giomoco, utilizator
În cazul în care se produce decesul dvs., contractul poate fi continuat de către fiul dvs., dacă acesta va accepta succesiunea.
Ca regulă, clauza de întreţinere poate feri contractul de suspiciunea unei donaţii deghizate, de aceea, dacă fratele se va gândi să atace actul, nu vor exista şanse mari, în opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau donatie, avand consimtamantul celorlalti mostenitori? veveritz veveritz [/b]In afara de mine, tatal meu mai are un copil legitim dintr-o alta casnicie, dar fata de care s-a achitat moral din punct de vedere al mostenirii.Problema ... (vezi toată discuția)
Succesiune, unul a primit, celalalt cum? cosi1972 cosi1972 buna ziua, E un tata care pentru unul din cei 2 fii a oferit o garsoniera, autoturism, diverse alte suporturi materiale, fara nimic justificativ. Celalalt ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)