avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare dupa condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare dupa condamnare

am fost condamnat la 1 an si 7 luni cu suspendare pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice pe ogu 195/2002,pe 19 iulie sa incheiat perioada condamnari cu suspendare .cand ma pot reabilita si cum?
Perioada dvs. de încercare a fost de 3 ani şi 7 luni, adică 1 an şi 7 luni pedeapsa efectiv aplicată plus un termen fix de 2 ani care s-a adăugat la pedeapsă . Corect?
Dacă a fost aşa şi acest termen a expirat, atunci ar trebui să opereze reabilitarea de drept, fără ca dvs. să faceţi nimic. Acest lucru ar trebui să se întâmple dacă aţi respectat toate condiţiile impuse pe perioada de încercare, adică nu aţi comis alte infracţiuni, nu a avut loc revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei, aţi achitat obligaţiile civile, .
Pentru a constata dacă aţi fost deja reabilitat de drept, mergeţi la serviciul caziere şi solicitaţi eliberarea unui certificat de cazier judiciar.
Dacă totuţi nu va opera reabilitarea, deşi ar trebui, atunci vă veţi adresa instanţei cu o cerere în constatarea intervenirii reabilitării de drept.
deci inteleg din mesajul dv ca trebuie sa astept 3 ani si 7 luni cu tot cu perioada de incercare si dupa aceasta perioada intervine reabilitare de drept?
Da, dacă aţi fost condmanat la o pedeapsă cu supendarea condiţionată a xecutării pedpesei, în baza art. 81 cod penal .
Dacă puteţi citiţi art. 81-86 cod penal şi veţi înţelege cum stau lucurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut o explicatie la o hotarare judecatoreasca claudiubc claudiubc Buna ziua, In sedinta publica in data de 17 apr. 2008 s-a pronuntat urmatoarea hotarare: In baza art. 81 cod pen. dispune suspendarea conditionata a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)