avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de risc maternal si cel de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de risc maternal si cel de sarcina si lauzie

Buna ziua,

Problema mea este legata de o salariata ce a fost in concediu medical cod indemnizatie 15 din data de 18 ianuarie 2012 si din luna iunie este in concediu medical de sarcina si lauzie, cod indemnizatie 08. As dori sa stiu cum se calculeaza salariul pentru aceasta, in conditiile in care are un venit brut lunar de 942 lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:42, 18 Iulie 2012
Concediul medical va fi calculat ca initial la sumele primite in ultimele 6 luni.
Ne referim aici la cuantumul brut de 942 * 6 luni? sau ne referim la cuantumul net?
In baza de calcul pt.concediul de maternitate intra suma veniturilor brute realizate in perioada decembrie 2011-mai 2012,adica salariul brut pe decembrie 942 lei ,salariul pt.9 zile pt.ianuarie,indemnizatia bruta de concediu medical pt.12zile cmpe ianuarie,precum si indemnizatiile de cm din lunile februarie -mai.
Se poate da si o formula pentru aceasta modalitate de calcul?
Avand salariul brut ,daca imi spuneti si care a fost exact indemnizatia bruta de cm pt. fiecare luna incepand din ianuarie pana in mai,putem calcula indemnizatia de cm pt.iunie.
Calculam baza adunand veniturile din 6 luni despre care v-am vorbit in comentariu,mai apoi calculam media zilnica a bazei prin impartirea sumei stabilita ca baza la 126de zile,iar aceasta medie o multiplicam cu nr.de zile de cm pe iunie si cu procentul de 85%.si vom avea indemnizatia bruta de cm pe iunie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - calcul andreiszabou andreiszabou As dori si eu sa stiu va rog cum se calculeaza concediul medical . Am salarul pe contractul de munca 1200 Brut , iar concediu medical iau 100 %. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical corelia corelia Cum se reflecta marirea de salariu de 8% din luna iunie 2012 la un bugetar aflat in concediu medical 75% din luna februarie? (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical boala obisnuita ana55 ana55 Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita un functionar public cu studii superioare si o vechime de 37 ani, a avut CM cod.01 in SEPT-OCT.09,pe urma a ... (vezi toată discuția)