avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... actiune perimata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

actiune perimata

Buna,
Am sa imi prezint pe scurt problema: acum ceva timp am contestat un proces verbal de constatare a unei contraventii intocmit abuziv de catre un angajat al Politiei Rutiere (contravenientul fiind firma mea). Din necunoastere, pe contestatie nu s-a specificat ca doresc judecarea in lipsa, fapt pentru care, dupa 1 an de zile, procesul s-a perimat.
Cf. art 253 din Codul de procedura civila, am 5 zile termen pentru recurs, dar termenul curge de la data pronuntarii, ori pronuntarea s-a facut in 26.11.2008, iar mie mi s-a comunicat astazi, 12.01.2009.
Ce s-ar mai putea face in acest moment?
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 14:24, 12 Ianuarie 2009
termenul de 5 zile pt recusr se calculeaza de la data comunicarii (data la care ati luat la cunostinta dvs) in plus chiar daca faceti recurs, doar pe simplul motiv al necunoasterii legii nu veti castiga nimic.in aceasta situatie se perima dosarul si dvs. va trebui sa va conformati pr vb de contraventie si sa achitati amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul de contestare a unui proces verbal s-a perimat ContSters74938 ContSters74938 Buna, Am sa imi prezint pe scurt problema: acum ceva timp am contestat un proces verbal de constatare a unei contraventii intocmit abuziv de catre un angajat ... (vezi toată discuția)
Prelungire perioada suspendare cu inca 30 zile contravenientu contravenientu Buna dimineata, Am depus in martie 2013 o contestatie a unui proces verbal, fond pierdut. A pel pierdut la data de 22 noiembrie. Hotararea s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)