avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat part time si fisa fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat part time si fisa fiscala

Buna ziua,
Am un salariat care a lucrat cu program de 8h/zi pana in iulie si de la 01.07.2012 am facut act aditional pentru program part time 4h/zi.
Am modificat in revisal dar nelamurirea mea este daca trebuie salariatul sa dea o declaratie ca are functia de baza in alta parte. (Are contract cu alta firma de la 01.07.2012 cu program 8h/zi)
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 18:28, 24 Iulie 2012
Potrivit Codului Muncii nu este obligatoriu .. dar pentru a preintampina anumite nelamuriri este bine sa-si anunte pe angajator unde are functia de baza..

Prin Hotararea nr. 50, din 25 ianuarie 2012, au fost modificate si completate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 si publicate in Monitorul Oficial cu numarul 78 din 31 ianuarie 2012.
In hotarare se precizeaza expres ca angajatul are obligatia sa declare numai angajatorului ales functia pe care o considera de baza, pentru un singur loc de munca, prin depunerea declaratiei pe propria raspundere. Declaratia pe propria raspundere nu reprezinta un formular tipizat.
ORDONANTA nr. 30/2011 din 31 august 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale

Î
1. La articolul 7 alineatul (1), punctul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„3. activitate dependenta la functia de baza – orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;“.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim -functia de baza valentinaanghel valentinaanghel Este gresit ca in cadrul CIM sa mai existe functia de baza? Multumesc! (vezi toată discuția)
Funcție de baza? legal sau nu? jordyz0r jordyz0r Buna seara! Am o mare nelămurire in legatura cu declaratul funcției de baza. Pana la 1 ianuarie 2018 am avut cim in privat cu norma de 8h/zi. De la 1 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. 2 cim 1. se poate afla ca figurez la 2 angajatori ... marianaionescu1 marianaionescu1 Bună ziua. 2 CIM 1. Se poate afla ca figurez la 2 angajatori ? Cum? 2. Trebuie menționat în declaratie numele angajatorului principal (8h), angajatorului ... (vezi toată discuția)