avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Anunt pentru romanii din strainatate care au actele ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Anunt pentru romanii din strainatate care au actele expirate si vor sa voteze la referendum

Ministrul de Externe Andrei Marga a anuntat intr-o emisiune televizata ca romanii din strainatate care vor sa voteze la referendum dar au actele de identitate expirate pot obtine de la consulatele Romaniei in maxim o zi un pasaport simplu temporar cu valabilitate de 1 an.

Pentru aceasta vor trebui sa prezinte cartea de identitate / pasaportul expirat si desigur sa achite taxa pentru eliberarea pasaportului care (sper sa nu gresesc) este de 65 de euro.
Pe lista taxelor consulare este trecuta o taxa de urgenta de 15 euro pentru cazul in care se solicita efectuarea serviciului in regim de urgenta, insa in acest caz nu cred ca se va percepe.

Un titlu de calatorie costa tot atat daca e nevoie de el in maxim 48 de ore dar valabilitatea este de 30 de zile si ii inceteaza odata cu intrarea in tara.
Dar dece nu informati cetatenii ca prin rezolutia(sau cum s-o fi chemand...) de la Venetia nu se admite un prag electoral la alegeri de orice tip ? Si atunci toata nebunia asta, de acum, nu mai avea rost. Explicatia pentru care vocile din PPE care il sustin pe Basescu este simpla : Basescu este umil la Bruxelles, accepta orice pentru ca ce se intampla acolo depaseste puterea sa de intelegere. Si nu uitati ca Barosso a fost in tinerete comunist si n-a uitat asta, acum.
@anatiti
Mesajul dvs. continea o porecla a presedintelui suspendat care nu putea ramane pe forum - daca dumnealui are obiceiul de a-si eticheta adversarii in stilul cunoscut nu inseamna ca trebuie sa i se raspunda cu aceeasi moneda. Suntem maturi si civilizati :)

@Mathusalem
Puteti citi aici un articol in care este prezentat decizia CCR (o cautare mai insistenta ar gasi textul integral):
[ link extern ]

@nante
Se numeste Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Codul de bune practici in materie de referendum ii apartine dar se pare pentru noi nu functioneaza. Ii putem multumi lui Macovei ca a lesinat de dorul democratiei in Parlamentul european, dupa cum se vede conteaza cine pe cine si cum (dez)informeaza. Pentru noi se creeaza reguli europene, cele existente sunt pentru cei care stau la masa.

Topicul va fi mutat in Discutii politice si legislatie electorala, la cum a evoluat este mai potrivit acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Ares_3 a scris:

@nante
Se numeste Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Codul de bune practici in materie de referendum ii apartine dar se pare pentru noi nu functioneaza. Ii putem multumi lui Macovei ca a lesinat de dorul democratiei in Parlamentul european, dupa cum se vede conteaza cine pe cine si cum (dez)informeaza. Pentru noi se creeaza reguli europene, cele existente sunt pentru cei care stau la masa.



Lasati ca nu mai are vrun efect regula atat timp cat urnele pentru votare sunt free, la oferta la fel si stampilele si sigilarea urnelor este optionala.... Ce .. nu se pot pune voturi cu basculanta ca sa nu va impiedicati de pragul ala deriozoriu, mai ales ca 99.999 % din romani sustineti ca nu il mai vor pe dictator?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
CrisB, utilizator

Fara boicotul propus si promovat de PDL + presedintele suspendat aveam ocazia sa vedem parerea romanilor, toti cei care il sustin pe Traian Basescu sau care sunt deranjati de evenimente, de USL, etc. ieseau sa puna stampila pe NU si era o batalie dreapta.
Asa, ar putea fi o victorie fara glorie a ambelor parti.

Eu sper, ca si dumneavoastra, sa se intample ceea ce consider ca e bine pentru tara mea.
Nu ma lipiti de USL, nu sunt membru al vreunui partid din alianta. Am dreptul ca si dvs. la o opinie personala.

As vrea sa nu ne certam si noi, oamenii obisnuiti, ajunge spectacolul pe care il ofera politicienii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Romania-tara lucrurilor facute invers roxana g23 roxana g23 Oameni buni vi se pare in regula ce se intampla in scumpa noastra tara?Am ramas stupefiata cand am auzit la stiri ca,in loc sa se reduca numarul de ... (vezi toată discuția)
Comisia de la venetia : guvernul ponta a respectat statul de drept si constitutia la referendum n53 n53 Supun discuției din partea celor interesați pe acest forum a următoarelor aspecte : [b]Comisia de la Venetia : guvernul Ponta a respectat statul ... (vezi toată discuția)