avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul legal de lucru si bonurile de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul legal de lucru si bonurile de masa

Buna ziua,ma numesc Laurentiu si lucrez la o companie privata cu capital german.pana acum o luna,conform contractului semnat am lucrat cu program de 3 schimburi saptamanale dar fara a fi instiintat sau a semna vreo anexa la contract mi s-a schimbat programul de lucru doar printr-o informare vebala . Care consta in patru schimburi inegale,lucrand sambata si duminica fapt care inainte era optional si platit dublu.Mentionez ca cel de-al patrulea schimb este de 12 ore de zi sau noapte si numai in weekend,fapt pt care mi se acorda un spor de 19% dar nu primesc bonuri de masa si spor de noapte.Este legal sa lucrez duminica in aceste conditii ?Sambata trecuta am anuntat ca duminica nu voi putea merge si am fost pus nemotivat si am pierdut si sporul de 19% si pe cel de 5% pt prezenta si risc si concedierea..Este legal sa nu iau bonuri sambata si duminica?Sunt obligat legal sa merg duminica la munca?
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate legala sa nu merg duminica la munca deoarece pt mine este o zi Sfanta fara sa imi iau o zi de concediu sau sa fiu pus nemotivat
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 21:18, 24 Iulie 2012
Sambata si duminica sunt zile de repaus obligatoriu, si nu se pot acorda bonuri de masa.Se platesc dublu daca nu primesti zile libere in compensare .
Dar acest program nu este legal in primul rand.In al doilea rand, daca te concediaza poti ataca in instanta decizia.
Se poate face reclamatie si la ITM pentru acest program

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa lucrez si sambata ady_adrian ady_adrian Lucrez la o companie multinationala. Lucrul se desfasoara in 3 schimburi de Luni pana Vineri. In unele cazuri venim si sambata orele fiind platite dublu, DAR ... (vezi toată discuția)
Program lucru inegal - sporuri IrinaDu IrinaDu Buna ziua, Lucrez la o companie IT de Outsourcing care isi desfasoara activitatea 24/7. Programul meu este pe ture de la 7 AM la 3:30 PM, de la 3:30 la ... (vezi toată discuția)