avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

Cate zile libere se acorda pentru o zi lucrata de sambata la bugetari. Eu am libere zilele de sambat si duminica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:08, 25 Iulie 2012
Art. 122 din codul muncii republicat
(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal
Orele lucrate suplimentar se compenseaza cu timp liber corespunzator ora la ora indiferent cand sunt efectuate, in conditiile codului muncii.
Art. 7din Legea283/2011:

(1) In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

Daca ati lucrat sambata dar programul obisnuit de lucru este de luni pana vineri,atunci orele prestate se considera munca suplimentara si in termen de max.60 de zile de la efectuare veti primi o zi libera,daca programul este de luni pana duminica ,atunci ziua de sambata lucrata se considera zi lucrata in schimbul normal de lucru iar pt.aceasta zi veti primi o zi libera in cursul saptamanii urmatoare.
Concluzie,fie ca orele lucrate s sunt ore suplimentare,fie ca sunt ore lucrate in program normal, acestea se compenseaza cu o singura zi libera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza bugetar istvan63 istvan63 Se iau in considerare orele festive? (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un salariat lucreaza sambata 4 ore si are procent de ore suplimentare si procent de week-end respectiv 75% si 2% patronul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare coco99 coco99 o societate privata sau bugetara cu cat ar trebui sa plateasca minim orele suplimentare si sau pot face diferente intre zilele normale si sambata si dumineca? (vezi toată discuția)