avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri

Firma la care lucrez nu a mai platit salariile angajatilor de 3 luni de zile, invocand lipsa fondurilor. Din acelasi motiv au inceput si concedierile. Acestea se realizeaza prin semnarea unui contract cu acordul ambelor parti. Intrebarea mea este dpdv legal cate luni pot intarzia plata salariilor? Cei care au fost concediati mai au garantia ca vor primi salariile neacordate? Dar cei care urmeaza sa semneze astfel de contracte pot solicita introducerea unei clauze prin care firma se obliga la plata salariilor restante? (firma nu ofera salarii compensatorii)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 30 Iulie 2012
Art.171 C.mun. prevede:
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului.

Prn urmare, dvs aveti posibilitatea sa introduceti o actiune in instanta impotriva angajatorului in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariile ... Implinirea termenului de prescriptie duce la respingerea actiunii dvs si la imposibilitatea de a va recupa salariile restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neacordate doichitahorescu doichitahorescu Poate cineva sa ma lamureasca care este termenul de prescriptie al unui drept salarial neacordat si amanat pentru o data ulterioara nespecificata? (vezi toată discuția)
Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)