avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta in cazul vanzarii masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta in cazul vanzarii masinii

buna ziua. am vandut ieri masina, pentru care aveam rovinieta pentru un an, cumparata acum o luna acum o luna, deci mai aveam inca mult de folosit acea taxa de drum.
eu am solicitat pastrarea numerelor vechi -am platit la politie cei 30 lei - si am facut cerere pentru pastrarea numerelor vechi, pentru masina pe care o voi cumpara in locul celei vandute.
intrebarea mea este, -pot folosi vechea rovinieta cu numerele masinii in continuare, cand o voi inmatricula pe cea noua? sau cum procedez sa nu pierd banii platiti in avans pentr o taxa de drum la o masina ce nu o mai am?
va multumesc. o zi buna.
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 16:15, 31 Iulie 2012
Eu sunt in curs de inmatriculare cu o masina, rovinieta am platit-o cu numere de anglia pe masina, am scos 3 randuri de numere rosii, iar acum urmeaza cele negre. Pe chitanta de la rovinieta sunt mentionate atat numarul de inmatriculare cat si seria de sasiu, daca schimbi numerele nu e nici o problema din cate stiu eu, dar daca schimbi masina da. Rovinieta se plateste pe o perioada de timp pentru o masina si daca nu ma insel este trsmisibila la schimbarea proprietarului.
este alta sitautie la mine. masina mea e inmatriculata de mult in romania,
daca eu am pastrat numerele, nu am cum sa ii dau cumparatorului rovinieta pe care apare numarul meu, pentru ca el oricum trebuie sa scoata alta cu noile numere. deci?..
Poate va sunt de folos aceste informatii.


Ordinul ministrului transporturilor nr. 244/2008 - privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale

Art. 8. - (1) Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., prin directiile regionale de drumuri si poduri, va returna contravaloarea tarifului, corespunzatoare perioadei de neutilizare, la solicitarea utilizatorului, in situatia radierii din circulatie a vehiculelor datorita:-dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
-scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
-declararii furtului vehiculului.
(2) In cazul schimbarii detinatorului vehiculului sau al cedarii dreptului de folosinta, rovinieta isi mentine valabilitatea.

Rovinieta are valabilitate in continuare si este utila noului propietar, chiar daca a schimbat numarul de inmatriculare (rovinieta se elibereaza pe baza VIN)
Mai exista o posibilitate sa recuperezi suma, in cazul acesta:

Art. 9. - (1) In cazul in care pentru acelasi vehicul se achita tariful de utilizare de doua sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ale rovinietelor ce se suprapun pentru cel putin o zi, la solicitarea utilizatorului, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., prin directiile regionale de drumuri si poduri, va returna contravaloarea tarifului corespunzator perioadei de suprapunere a valabilitatii rovinietelor.
(2) Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului, corespunzator perioadei de neutilizare, se depune la directia regionala de drumuri si poduri pe a carei raza teritoriala utilizatorul isi are sediul social sau, dupa caz, domiciliul, impreuna cu urmatoarele documente, in copie:
- certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului;
- documentele care atesta plata rovinietelor;
- rovinieta sau rovinietele pentru care se solicita restituirea tarifului.
(3) Suma ce se va returna va fi calculata in functie de perioada de suprapunere a valabilitatii, mai putin comisioanele bancare si de distribuire. 
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
gmancila, utilizator
multumesc frumos. noul proprietar va putea folosi rovinieta mea veche, cu numarul care nu o sa mai coreszpunda, iar eu , o sa cumpar alta rovinieta pentru noua masina, cu acelasi numar de inmatriculare. am inteles bine ? o sa circulam doua masini diferite cu o rovinieta care are acelasi numar de inmatriculare???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)
Rovinieta Annarina Annarina Bună ziua. Am o nelămurire in legătură cu rovinieta. Am cumpărat un autoturism care are rovinieta valabilă până anul următor. Eu am plecat la drum si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rovinieta! AlexandruMargaritescu AlexandruMargaritescu Pe scurt: Am schimbat sediul firmei din Bucuresti in Ilfov. Firma este proprietara unui autoturism. Am schimbat si nr. de inmatriculare al masinii de pe B cu ... (vezi toată discuția)