avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto anulat!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto anulat!

BUNA SEARA
IN DATA DE 19 SEPTEMBRIE 2012 SE FACE UN AN DE CAND AM PRIMIT O CONDAMNARE CU SUSPENDARE(2 ANI SI 2 LUNI).
SPECIFIC,CA PERMISUL DE CONDUCERE A FOST ANULAT CONFORM HOTARARI JUDECATORESTI.(VATAMARE DIN CULPA)
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA?
CUM POT SA REDOBANDESC PERMISUL?TREBUIE SA MA INSCRIU DIN NOU LA SCOALA DE SOFERI (SA PLATESC CE E DE PLATIT)SI APOI SA DAU EXAMENUL?SI MAI EXACT CAND POT SA MERG LA EXAMEN DACA TREBUIE SA IL DAU?
MULTUMESC
SINCER AM CITIT DEJA PAGINA ACEEA DAR NU AM INTELES NIMIC
ce anume nu intelegeti?

Cum redobandesti dreptul de a conduce

1. Dupa anularea permisului auto, pentru a mai putea conduce pe drumurile publice, trebuie sa obtineti un nou carnet de sofer.

2. soferii care au avut permisul anulat nu mai trebuie sa urmeze din nou cursurile unei scoli de soferi.

3. Pentru a va putea prezenta la examenul pentru obtinerea permisului auto, trebuie sa depuneti, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din judetul in care aveti domiciliul, resedinta sau rezidenta, un dosar care va contine:

3.1 - cererea-tip, semnata de solicitant;
3.2 - fisa de scolarizare, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
3.3 - fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
3.4 - certificatul de cazier judiciar;
3.5 - copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
3.6 - copia actului de identitate;
3.7 - chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.

4. Apoi veti sustine proba teoretica si proba practica, la acelasi serviciu public comunitar la care ati depus dosarul, in zile diferite, pe baza unei programari.

doriti sa fiti informat de unde se obtin toate documentele pentru dosar?
3.1-de la SPCRPCIV
3.2-de la o scoala de soferi sau de pe net
3.3-de la medicul de familie
3.4-de la politie (unde aveti domiciliul)
3.5-trebuie sa o aveti acasa
3.6-vezi pct. 3.5
3.7-de la CEC, 68 lei

in cazul in care tot nu ati inteles nimic va recomand sa va informati chiar la sursa, adica la SPCRPCIV din localitatea unde aveti domiciliul.
acuma am inteles!
toate astea trebuie realizate dupa 1 an de la sentinta definitiva?sau pot merge si maine de exemplu
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis ciupicss ciupicss Buna ziua si La multi ani !! As avea si eu o mica intrebare.. In aprilie 2015 mi-a fost retinut permisul cu dovada fara drept de circulatie pentru ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat BlueFeather BlueFeather Buna ziua, in data de 25 februarie 2018 am fost condamnat la 3600RON amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului, amenda a fost achitata integral ... (vezi toată discuția)
Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)