avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platile comune la reparatia subsolului si a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platile comune la reparatia subsolului si a acoperisului?

Buna seara
Doresc sa intreb si totodata sa ma lamuriti in legatura cu o problema.

De curand am efectuat reparatii la subolul blocului dar si la acoperisul blocului,am mers din usa in usa si cand am ajuns la cei cu centrale termice mi-au spus ca iei nu platesc decat 50% din totalul facturii deoarece ei au centrale termice si nu folosesc caldura si apa calda,cu toate ca nu mi se pare corect,pana sa-si monteze acele cntrale de unde s-au alimentat?
Intrebarea mea este:-
-exista vreo lege prin care spune ca au dreptul sa plateasca doar 50% din reparatii sau cum as putea eu legal sa-i conving sa participe si ei cu 100%.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:01, 8 August 2012
H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea,organizarea si funcionarea asociatiiIor de proprietari
Art.32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.


Nu este nimeni scutit de la plata, cheltuiala se imparte pe cota-parte indiviza, cine nu vrea sa achite este dat in judecata dupa 90 de zile .
valyvlt a scris:

-exista vreo lege prin care spune ca au dreptul sa plateasca doar 50%

Nu exista norma in vigoare care sa prevada facilitatea scutirii de la plata reparatiilor parti comune-pentru proprietarii care detin centrala termica
Temeiul legal de impunere la plata reparatii il constituie,art 32,art 43,art 44,art 45 din HG nr 1588/2007

valyvlt a scris:
cum as putea eu legal sa-i conving sa participe si ei cu 100%.

Intretinerea si reparatiile partilor comune (subsol, terase, acoperis..) se fac de asociatia de proprietari prin hotararea adunarii generale, decizia comitetului executiv sub conducerea presedintelui si grija administratorului.
In ce calitate ati facut dumneavoastra acele eparatii?
Cei care conduc si aministreaza asociatiile de proprietari isi desfasoara activitatea conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007. In HG 1588 gasiti si modul de repartizare concreta a valorii reparatiilor.
Am discutat problema reparatiilor cu asociatia de locatari iar aceasta mi-a raspuns"Asociatia noastra nu se implica in aceste actiuni deoarece suntem in insolventa de plati catre apa canal si apaterm si de aceea va rugam sa discutati cu vecinii sa contribuie cu plata la reparatie."Si am facut asa deoarece avem un presedinte de asociatie care nu stie nici pe ce "lume traieste" dar sa faca si altceva.
In loc sa mergeti din usa in usa pentru a solicita vecinilor sa contribuie cu bani la o repartie astazi, la alta maine...., mai bine convocati o adunare generala, afisand aceasta si mergand din usa in usa pentru a obtine semnatura a minim 20% din proprietari. La aceasta adunare generala alegeti prin vot alt presedinte, alti membri in comitet...
Cei alesi trebuie sa rezolve problemele asociatiei conform legii 230/2007 si HG 1588/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Gestionarea unei asociatii de proprietari Cami2011 Cami2011 Buna ziua! Ma intereseaza conditiile in care o asociatie de proprietari isi poate desfasura activitatea. Mentionez ca blocul in care locuim este unul cu doua ... (vezi toată discuția)