avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari la neplata fondului de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari la neplata fondului de rulment

Am citit in ziarul Libertatea din 14 iulie 2010 raspunsul lui [EDIT] referitoare la fondul de rulment.
Printre altele, spunea "Acesta poate fi constituit conform opţiunii proprietarului, iar suma provenită de aici nu este obligaţie de plată, deci nu se supune penalizărilor."
De fiecare data platesc intretinerea la timp, nu am ramas niciodata restanta, insa de data aceasta nu mai vreau sa platesc fondul de rulment datorita faptului ca noi, locatarii avem informatii cum ca presedintele ar face altceva cu banii, iar comitetul e un fel de clan ceausist care nu mai vrea sa plece de la putere.Pe deasupra, ne simtim jigniti de modul lor de comportament si culmea, nu avem nicio putere sa-i inlaturam. Va trebui sa asteptam alegerile, alta scapare nu exista.
Intrebara este : pe ce baza legala imi opreste penalizari si de ce imi opreste penalizari atat la fondul de rulment cat si la fondul de reparatii neplatit ? ( nu stiu ce sens are fondul de reparatii atata timp cat fiecare apartament isi plateste propria reparatie !?!?!)
Cota de 0,2 la suta la ce suma se calculeaza? doar la ce a ramas neplatit ?
Se cumuleaza , sau se aplica de fiecare data la suma restanta ?

Am uitat sa mentionez ca anul trecut am platit 600 ron fondul de rulment, iar anul acesta mi s-a cerut "o completare", inca 156 ron. NU ni se spune unde s-a "evaporat " acest fond? Nu sunt de fapt banii mei ?

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: bucsec5 , utilizator 19:19, 29 August 2017
Termenul maxim de plata este instituit prin lege doar pentru cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari afisate pe lista lunara de plata (art. 49 alin 2). Nu este stabilit prin lege termen de plata pentru fondul de rulment sau fondul de reparatii. De aici rezulta caracterul neobligatoriu de plata al acestor fonduri. Daca se achita cotele de intretinere pana la sfarsitul lunii in care sunt afisate, nu este necesar folosirea fondului de rulment sau al celui de reparatii. De asemenea, daca nu se platesc cotele de intretinere si nici fondul de rulment, penalitatile se calculeaza doar pentru cotele de intretinere deoarece, daca se calculeaza pentru amandoua, penalitatile vor fi calculate de 2 ori pentru aceeasi suma, ceea ce este interzis de lege. In concluzie, pentru fondul de rulment sau reparatii nu se pot calcula penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare penalitati VILI48 VILI48 Sunt membru intr-o asociatie de proprietari si am o nedumerire in privinta calcularii de penalitati de catre administrator. Pe lista de cheltuieli este trecuta ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii noi (pe un tronson de bloc) in cazul in care exista deja o asociatie care functioneaza la nibelul blocului (4 tronsoane) ralu_florea ralu_florea Buna ziua, As aprecia ajutorul sau opinia dumneavoastra legata de urmatoarea situatie: - un bloc de 4 tronsoane este administrat de o asociatie infiintata ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)