avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

in urma divortului s-a stabilit o pensie pentru unicul copil de 25 la suta.intrebarea mea este ce acte trebuie sa depun la judecatorie pentru a reduce pensia deoarece m-am recasatorit si mai am un copil.daca se poate sa-mi spuneti ce acte si in cate exemplare.va multumesc
Cel mai recent răspuns: fratica35 , utilizator 17:27, 14 August 2012
Deschideti o actiune la judecatorie unde sa prezentati faptul ca mai aveti un copil si astfel solicitati scaderea pensiei de intretinere. Documentele pe care le depuneti sunt: certificat de nastere al copilului, adeverinta de venit a dvs. pt ultimele 6 luni si copie dupa buletin. În 3 exemplare.
De asemenea, anexati si copie legalizata de pe sentinta civila prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere, deoarece urmeaza sa deschideti un proces de reducere a unei pensii de intretinere deja stabilita.

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
ContSters241434, utilizator
puteti sa-mi dati un model de cerere care sa insoteasca aceste acte.va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pensie alimentara vomirco vomirco am divortat in anul 2005,copilul a ramas la mama,platesc pensie alimentara 25%.in momentul de fata sint recasatorit si avem un bebe.pentru reducerea pensiei ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie intretinere benny33c benny33c Am depus cerere si actele pentru pensie intretinere copil major, elev. Parata este mama mea. Am primit raspuns ca cerea nu indeplineste cerintele art. 194-197 ... (vezi toată discuția)
Solicitare de marire a pensiei de intretinere kasonizsolt kasonizsolt Buna ziua! Sunt divortat din 2012, si am doi copii minori in intretinere.Prin hotarare judecatoreasca, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)