avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de propietate suprapus peste act de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare

In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea a avut la baza adeverinta de punere in posesie conform legii 18/1991.Se elibereaza titlul de propietate,dar nu ni se da, motivul celor de la primarie fiind ca trebuie refacut deoarece in el trebuie cuprisi si cei 300 metri pe care exista act de vanzare cumparare.La insistentele noastre ca nu este normal asa ceva se invoca legea 169/1997(care indiferent cat am incercat sa o inteleg nu am reusit).Nu intelegem cum este posibil intr-un titlu de propietate sa fie cuprinsa o suprafata de teren pe care exista un act de vanzare cumparare.Dupa ce ca am fost purtati pe drumuri 20 ani dupa titlul acesta acum o sa elbereze unul care probabil o sa fie partial lovit de nulitate.
Ce putem face,ca cei de la primarie sa elibereze titlul corect?
As preciza ca terenul de 300 metri nu este intabulat si nici inscris in cartea funciara,desi propietarul plateste impozit la primarie pe terenul lui.
Cel mai recent răspuns: aliss73 , utilizator 09:32, 15 August 2012
Faceti o adresa la primarie sa va comunice care este temeilu legal ,ARTICOLUL la care se refere, din legea Nr. 169 din 27 octombrie 1997 pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. La data cand s-a facut vanzarea, adeverinta era baza pentru emiterea titlului de proprietate. Trebuia sa faceti demersuri la data cand ati primit titlul. Faceti solicitarea la primarie sa va rectifice titlul in sensul scoaterii suprafetei respective din titlu de proprietate. Am vazut in activitatea mea multe titluri care aveau rectificarea facuta direct pe titlu emis, stampilat de prefectura. Primaria pe baza unei hotarari emise poate solicita aceasta rectificare, bineinteles la solicitarea dvs. si cu actele respective care demonstreaza micsorarea suprafetei. Depuneti actele pentru documentatia cadastrala si inscrierea in cartea funciara a actului de vanzare-cumparare.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate andreiutza_mv andreiutza_mv In anul 1989 am cumparat casa tatalui meu de la sotia supravetuitoare a lui cu 250 metri patrati aferent casei pentru ca inainte de revolutie atat se dadea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate asupra terenului daxela daxela In anul 1992 unei societati comerciale (soc.pe actiuni) i se elibereaza titlul de proprietate asupra unui teren situat intr-o comuna(titlu eliberat de ... (vezi toată discuția)