avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... hotarare pilot CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

hotarare pilot CEDO

Buna ziua. Am depus la CEDO o cerere la care am primit numar de inregistrare in luna martie 2010, si mi s-au trimis si etichetele cu coduri de bare pentru corespondenta.Cererea este impotriva statului Roman,intr-un dosar de restituire in baza legii nr.10/2001. Doresc sa stiu cum ma pot informa in ce stadiu este reclamatia mea,acum dupa ce a expirat in iuie 2012 termenul Hotararii-Pilot impotriva Romaniei, impusa de CEDO in octombrie 2010, si daca s-a reluat la CEDO procesul de judecare a cererilor existente,cu aceeasi speta ca cele vizate in Hotarerea-Pilot. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vclara2012 , utilizator 17:50, 17 August 2012
Termenul din cate stiu a fost extins pana in aprilie 2013.
mai aveti de asteptat.CEDO merge greu
Stimat forumist,

Într-adevăr, termenul de grație acordat României în procedurile -pilot a fost extins până pe data de 12 aprilie 2012.

Puteți, dacă doriți, să citiți informarea făcută aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Este necesar să cunoașteți că, pe durata acestui termen de grație, cererea dvs nu va fi respinsă, ci doar, dacă se încadrează în această procedură, judecarea acesteia poate să fie suspendată.

Soluția dată va fi în funcție și de cum va înțelege Statul Român să rezolva problema acestor retrocedări.

De informat, Curtea va fi cea care vă va informa. În anumite cazuri pe care le am de acest gen, CEDO m-a înștiințat explicit despre această suspendare, arătând atât că aplicația se încadrează în procedura-pilot, cât și de suspendarea propriu-zisă.

De aceea, consider că este bine să îi lăsați pe cei de la CEDO să vă înștiințeze, dacă este cazul. Din păcate, o mare parte din timpul scurs cu o aplicație este o lungă așteptare, dar asta este situația.

Cu stimă.
Termenul de acordat inițial până la 12 aprilie 2012 a fost prelungit.
Sorry, dau și eu o erată: am dorit să scriu 2013, nu 2012. A fost o eroare de scriere. Mulțumesc, Patrick.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Cedo - hotarare pilot Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Are cineva informatii daca CEDO a prelungit cumva termenul privind rezolvarea legislativa de catre statul roman, in privinta caselor nationalizate ? A ... (vezi toată discuția)
Termen depunere plangere cedo vioooo vioooo buna seara,pentru ca inca nu au trecut cele 18 luni pe care cedo le a acordat romaniei pentru rezolvarea problemelor cu retrocedarile eu cind ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)